Cine sunt candidații susținuți de PNL pentru europarlamentare?

,

Partidului Naţional Liberal și-a definitivat lista pentru alegerile europarlamentare. Aceasta este una completă cu oameni valoroşi, competenţi, fiecare fiind pregătit să reprezinte interesele României la cel mai înalt nivel, în cele mai dure negocieri politice. Vă invităm să cunoașteți mai îndeaproape candidații noștri.

candidat europarlamentareMircea Hava – are o vastă experiență în domeniul administrației locale. Este Primarul Celeilalte Capitale, Alba Iulia, unul dintre cele mai frumoase orașe ale României. Sub conducerea sa, orașul a aderat total la calea europeană. A adus la Alba Iulia 300 de milioane de euro, bani europeni reali pentru nevoi reale. Astfel, Alba Iulia s-a situat pe primul loc în topul absorbției de fonduri nerambursabile în rândul municipiilor din România. De asemenea, a coordonat proiectul Alba Iulia Smart City, susținând dezvoltarea infrastructurii inteligente, digitale și a serviciilor publice construite în jurul cetățeanului. În 2018 revista Forbes a apreciat activitatea lui Hava ca primar, situând Alba Iulia între primele 10 orașe ale României. Mircea Hava dorește să activeze în Comisia pentru Dezvoltare Regionala si Planificare Urbana, pentru a ușura birocrația asociată cheltuirii fondurilor europene, cadrul legal prin care responsabilitatea instituțiilor de administrare și management se va transforma într-un ajutor și nu o povară pentru cei care lucrează cu bani europeni.

candidat europarlamentareRareș Bogdan – este garantul deschiderii PNL față de societatea civilă și o voce fermă și puternică împotriva abuzurilor PSD. A militat constant pentru apărarea valorilor democratice, pentru oprirea hoției și a abuzurilor. În urma opoziției sale față de PSD, Rareș Bogdan a ajuns să fie ținta cenzurii guvernamentale, exercitate prin intermediul CNA. Rareș Bogdan este un adevărat patriot și va lupta pentru ca românii să se bucure și acasă de nivelul de trai european, de libertatea garantată de instituțiile europene și pentru ca drepturile noastre să fie respectate cu sfințenie. Rareș Bogdan revine acum în PNL, după ce a activat în organizația de tineret la Cluj, în perioada studenției. Trimiterea lui Rareș Bogdan în Parlamentul European este un mare câștig pentru România: noi vom câștiga o voce fermă, care va conta în orice dezbatere la nivel european.

candidat europarlamentareSiegfried Mureșan – este europarlamentar PNL și purtător de cuvânt al PPE. Este primul europarlamentar român desemnat negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul anual al UE. În Bugetul UE 2018, europarlamentarul Siegfried Mureșan a obținut finanțarea în premieră a Programului „DiscoverEU”, prin care 30.000 de tineri de 18 ani din UE, dintre care 1.000 de tineri din România au primit un abonament gratuit de tren de 30 de zile cu care să călătorească în UE.
În calitate de europarlamentar, Mureșan a mai obținut: 3,5 milioane de euro pentru muncitorii disponibilizați de la Combinatul Mechel din Câmpia Turzii, 8,5 milioane de euro, despăgubiri în urma inundațiilor care au lovit România în 2014, 28 de milioane de euro pentru fermierii afectați de pesta porcină africană și gripa aviară, 500 de milioane de euro din Bugetul UE post-2020 pentru apărarea statului de drept în UE, 7,9 milioane de euro pentru combaterea dezinformării și a propagandei antieuropene în UE și includerea României în Fondul Monetar European.

Vasile Blaga – are o vastă experiență politică, ocupând în mai multe rânduri funcția de ministru: Ministru al Administrației și Internelor, Ministrul Dezvoltării Regionale și Locuinței, Vice-prim-ministru. Între anii 1996-2016 a fost senator, iar între 2011-2012 a fost Președinte al Senatului. În perioada când a fost pentru prima dată ministru al Administrației și Internelor a avut o contribuție majoră la încheierea negocierilor pentru aderarea României la UE. El a reușit să negocieze eliminarea clauzelor de salvgardare, ceea ce a grăbit aderarea țării noastre la UE cu un an! Tot în urma negocierilor purtate de Vasile Blaga, românii au putut circula în țările UE doar cu buletinul, începând cu 1 ianuarie 2007. În perioada când Vasile Blaga a fost Ministru al Administrației și Internelor, țara noastră a reușit să ducă la îndeplinire toate condițiile tehnice pentru ca România să adere la spațiul Schengen, folosind peste 670 de milioane de euro din fonduri europene Schengen și 300 de milioane din fondurile europene de pre-aderare pentru modernizarea sistemelor de supraveghere a granițelor.

candidat europarlamentareAdina Vălean – este membru al Parlamentului European din 2007. Conduce Comisia pentru Mediu, sănătate publică și siguranță alimentară și este șef al Delegației române din PPE. De numele său se leagă anularea tuturor taxelor de roaming în interiorul UE, fie că este vorba de apeluri telefonice sau de traficul de internet pe mobil. În activitatea sa în cadrul Comisiei pentru Mediu, s-a luptat pentru ca pe rafturile magazinelor din România să nu mai existe produse care conțin substanțe periculoase și pentru ca poluarea transfrontalieră să fie redusă drastic.

 

 

candidat europarlamentareDaniel Buda – este membru al Parlamentului European. A activat în Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală și a depus o serie de amendamente menite să ducă la simplificarea procedurilor de absorbție a fondurilor europene alocate prin Politica Agricolă Comună. De asemenea, a reușit ca în noul exercițiu financiar să obțină o creștere a subvențiilor respectiv a cuantumului plăților directe la hectar pentru fermierii români. Această creștere a subvențiilor îi va ajuta să devină competitivi pe piața europeană și să obțină performanțe în agricultură.

 

 

candidat europarlamentareDan Motreanu – a fost Deputat între anii 2004-20016. Între anii 2006-2007 a fost Ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, în perioada crucială care a precedat aderarea României la UE. În prezent, este vicepreședinte PNL pentru politici în Educație, Cercetare, Tineret, Sport, Cultură, Culte și Minorități. Ca membru în Parlamentul European, va milita pentru revizuirea legislației existente în privința subsidiarității și proporționalității, dând o pondere mai mare deciziilor luate la nivel local, dar și pentru modernizarea și simplificarea politicii agricole comune. În principal, urmărește ca UE să aloce sume sporite către institutele românești de cercetare și inovare în sectorul agricol și cel alimentar.

 

candidat europarlamentareGheorghe Falcă – este membru al Comitetului Regiunilor, participând la formarea politicilor la nivel european. Ca primar al Aradului, Gheorghe Falcă a reușit să dezvolte și să modernizeze orașul. A realizat cea mai mare investiție finanțată din fonduri europene din învățământul românesc. A modernizat întreaga rețea de infrastructură rutieră din Arad folosind fonduri europene. De asemenea, a pus în aplicare unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din România – reabilitarea zonelor urbane cu deficiențe ale serviciilor de canalizare. Calitatea activității sale ca primar a fost recunoscută prin numeroase premii precum Primarul anului ori locul 5 în topul orașelor atractive economic al revistei Forbes.

 

candidat europarlamentareCristian Busoi – este medic și Președinte Fondator al Asociației SOS Drepturile Pacienților. În prezent este Vicepreședinte PNL responsabil cu domeniile Sănătate, Muncă și Protecție Socială. A fost membru în Parlamentul European din 2007 până în prezent. Este membru în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară și a fost distins cu premiul „Cel mai activ europarlamentar în domeniul Sănătății”. În timpul activității sale de europarlamentar, a militat pentru ca românii să se bucure de îngrijiri medicale mai sigure pe tot teritoriul UE și pentru ca Uniunea Europeană să finanțeze mai multe programe de sănătate pentru cetățenii săi.

 

candidat europarlamentareMarian-Jean Marinescu – este vicepreședinte al Grupului PPE din anul 2007 și europarlamentarul roman cu cel mai mare număr de dosare legislative. Activitatea sa în Parlamentul European a adus României următoarele beneficii:
• accesul la aproximativ 1 miliard de euro pentru proiecte de infrastructură de transport;
• includerea tronsoanelor de cale ferată Timișoara-Moravița, Craiova-Calafat, București-Giurgiu și a drumului Focșani-Albița între prioritățile europene;
• primul pas în accesul direct al administratiilor locale la fonduri europene;
• iniţiatorul unei proceduri care permite Parlamentului European sa propuna concret majorarea fondurilor propuse de Comisia Europeana pentru politici importante inclusiv pentru Romania: coeziune, agricultura, cercetare, transport;
• protejarea intereselor transportatorilor români în cadrul Pachetului Mobilitate care se referă la transportul rutier de marfă.

candidat europarlamentareGheorghe Vlad Nistor – este profesor universitar, la Facultatea de Istorie a Universității din București. A fost Decan al Facultății de Istorie între 2004 și 2012 și președinte al Senatului Universității din București (2011-2015). A fost deputat între anii 2012 și 2016. Este Vicepreședinte al PNL pentru politică externă, apărare și securitate națională. În Parlamentul European, dorește să activeze în Comisia pentru Politică Externă. Are experiență practică a relațiilor politice și diplomatice din calitățile de consilier prezidențial (1996-2000) și de director al Institutului Diplomatic Român (2005-2010/2011-2012). Este o prezență constantă în mass media, promovând un discurs echilibrat și bazat pe argumente.

 

candidat europarlamentareMihai Țurcanu – este medic veterinar și fermier. S-a preocupat în mod deosebit de protecția consumatorilor și siguranța alimentară. Este membru în Parlamentul European și face parte din două comisii, Comisia pentru Piața Internă și Protecția Consumatorilor și Comisia de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară. În calitate de europarlamentar, a promovat interesele agricultorilor români la nivel european. A fost raportor și negociator șef pe dosarul privind punerea pe piață a produselor fertilizante cu marcaj UE, care va oferi agricultorilor și consumatorilor o mai multe produse ecologice și va sprijini inovația în domeniu. De asemenea, a fost raportor pe dosarul Dublul Standard al produselor comercializate în Europa, o realizare pentru români și pentru consumatorii estici, care vor cumpăra produse cu același standard de calitate, la aceleași prețuri ca și consumatorii din vestul Europei.

Aptitudini

Postat pe

15 martie 2019