Aflat la conducerea Primăriei Almașu Mare de două decenii, primarul Aron Zaharie a reuşit implementarea a zeci de proiecte, în domenii precum infrastructura rutieră, educaţională, socială, culturală, putând sta cu capul sus în faţa locuitorilor, având în vedere realizările din comună.

Cu privire la componenta rutieră, o mare parte a drumurilor comunale au fost reabilitate și modernizate în ultimii ani, dintre care am aminti drumurile de exploatare agricolă din Almașu Mare,  modernizarea DC 207 Plai – Cib pe 3,5 km, dotată fiind modernizat şi iluminatul public, conex drumurilor locale. Alte drumuri locale au fost pietruite. Cu sprijinul Consiliului Judeţean a fost asfaltată porţiunea de drum judeţean cuprinsă între localitatea Cheile Cibului și limita cu județul Hunedoara, iar în viitorul apropiat va intra la reabilitare şi porţiunea care face legătura cu oraşul Zlatna.

Cu privire la infrastructura educaţională şi culturală, au fost extinse şi renovate căminele culturale din Almaşu Mare, Glod, Cib şi Nădăştie. Totodată, a fost dotat cu aparatură şi veselă căminul cultural din reşedinţa de comună, prin fonduri europene, iar la căminul cultural din Almaşu de Mijloc au început lucrările de reabilitare. Şcolile din comună au fost şi ele modernizate, prin fonduri europene sau guvernamentale, iar la biblioteca comunală a fost introdus biblionet.

Pentru treburile administrative a fost achiziţionat un buldoexcavator, folosit pentru treburile curente ale comunei şi un microbuz pentru elevi. Totodată, se reabilitează baza sportivă din comună.

Citiți și: Proiectele administrației liberale la nivelul județului Alba

Dintre evenimentele organizate, un loc de cinste ocupă Nedeea Almășană, care se desfășoară anual de Înălțarea Domnului – Ziua Eroilor, sărbătoare valoroasă atât prin obiceiurile străvechi prezentate, cât și prin faptul că reușește să adune, pentru o zi, fii satului plecați prin diferite părți ale României și ale Europei.

La Almașu Mare, faptele vorbesc. Spun aceste lucruri având în vedere realizările pe care le avem în comună în ultimii ani. Însă nu ne vom opri aici și vom încerca să folosim toate fondurile disponibile pentru a elimina disparitățile și a crea locuitorilor noștri confortul de trai atât de mult dorit.“ – Aron Zaharie, primarul comunei Almașu Mare

Mai multe informații și pe Facebook