Primar al Municipiului Aiud

Iulia Adriana Oana BADEA

PRIMAR

oana.badea@pnlalba.ro

PROFIL 

”Indiferent de greutăți, doamna primar bun #rezistă”. Sintagma ce a stat în spatele ultimelor alegeri locale, definește hotărârea și spiritul de lider ce o caracterizează pe Oana Badea. Începuturile carierei profesionale au găsit-o pe doamna primar la catedră, formând viitorul noii generații. Dorința de a schimba sistemul de învățământ și de a-l aduce la standarde ancorate în prezent, i-a adus un post de secretar de stat la Ministerul Educației Naționale. A participat într-un proiect ambițios și cu un impact puternic – redactarea noii Legi a Educației Naționale. Mandatul de primar obținut la alegerile din iunie 2016 este rezultatul înțelegerii nevoilor aiudenilor, împreună cu care a format o echipă menită să schimbe fața orașului.

STUDII 

INSTITUTUL DIPLOMATIC ROMÂN – BUCUREȘTI

2007

Cursurile post-universitare în domeniul Relațiilor Internaționale și Integrare Europeană oferă o viziune actualizată a realității de astăzi. Cu o structură modernă și dinamică, programele de studii sunt ancorate în necesitățile societății europene.

UNIVERSITATEA ”1 Decembrie 1918” ALBA IULIA

2005

Universitatea albaiuliană a reușit să își dezvolte programele de studii considerabil, atrăgând un număr tot mai mare de studenți de la un an la altul. Programul de masterat în Management Educațional are rolul de a întări abilitățile de organizare și dezvoltare.

EXPERIENȚĂ 

PRIMARUL MUNICIPIULUI AIUD

2016 – Prezent

În calitate de Primar, Oana Badea vrea să schimbe fața Aiudului împreună cu cetățenii. Sugestiile aiudenilor  sunt prioritizate. Că e vorba de infrastructură, noi locuri de muncă sau evenimente culturale, toate sunt asumate cu rolul de a găsi cea mai bună soluție pentru fiecare. Cheia este crearea unei comunități active, care ia atitudine.

INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL ADJUNCT

Inspectoratul Școlar General

Elevii au fost și vor rămâne dragi inimii doamnei Primar și va continua să îi susțină și din această postură. Ca inspector școlar general adjunct a jucat un rol important la dezvoltarea sistemului de învățământ.