Primar al Orașului Zlatna

Silviu PONORAN

PRIMAR

silviu.ponoran@pnlalba.ro

PROFIL 

Silviu Ponoran a câștigat prima dată mandatul de primar în anul 1992. De atunci și până în prezent, cu excepția unui singur mandat, a condus administrația locală publică a orașului Zlatna. Primul mandat a fost unul dificil, ținând cont de multitudinea problemelor cu care se confrunta orașul: poluarea, lipsa banilor, șomaj, sărăcie, infrastructură deficitară în special pe timp de iarnă. Cu toate acestea, Silviu Ponoran a continuat să fie un om optimist, și a început restructurarea orașului. În prezent, Zlatna se bucură de străzi modernizate, clădiri restaurate, oportunități de agrement la standarde europene și planuri în desfășurare pentru revitalizarea industriei și turismului.

STUDII 

INSTITUTUL POLITEHNIC CLUJ-NAPOCA 

1981 – 1986

Institutului Politehnic Cluj-Napoca este o unitate de învățământ de prestigiu din Transilvania. Recunoscută național și internațional pentru programele de cercetare avansată. Facultatea de Mecanică, secția de Prelucrări Metalurgice, are rolul de a dezvolta aptitudini tehnice.

EXPERIENȚĂ 

PRIMARUL ORAȘULUI ZLATNA 

2004 – Prezent

Cu un număr impresionant de mandate de Primar, Silviu Ponoran a reușit să câștige încrederea zlătnenilor și să readucă la viață un oraș ce părea blocat o dată cu închiderea fabricii. Printre cele mai importante lucrări de infrastructură cu un puternic impact asupra mediului se numără regularizarea Ampoiului și afluenților cadastrali. În viitor se dorește revigorarea turismului, construcția unei pârtii de schi și a unei noi fabrici.

PRIMARUL ORAȘULUI ZLATNA 

1992 – 2000

Primul mandat în calitate de primar al orașului Zlatna a fost unul dificil, marcat de numeroase lipsuri. Silviu Ponoran a reușit să definească liniile prioritare și astfel a început reconstrucția Zlatnei.