Primar al Municipiului Blaj

Gheorghe Valentin ROTAR

PRIMAR

gheorghe.rotar@pnlalba.ro

PROFIL 

Gheorghe Rotar este fără îndoială un primar iubit și apreciat de oameni. Dovadă stau rezultatele de la ultimele alegeri locale, unde a obținut aproape 80% din votul cetățenilor. Sub conducere sa, Blajul are în prezent o strategie de dezvoltare a localității și de conducere a administrației bine pusă la punct. Impactul pozitiv rezultă din colaborarea între primărie, Consiliul local, Consiliul Județean și cetățeni, ce a dus la extinderea unei infrastructuri corelate. În prezent, Blajul reprezintă o importantă forță de muncă pentru companiile naționale și străine, rezultând o rată a șomajului foate scăzută, 3-4%. Nu în ultimul rând, municipiul se bucură și de un loc fruntaș în mediul campionatelor sportive, prin echipa de volei CS Alba-Blaj.

STUDII 

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE – BUCUREȘTI 

1983 – 1987

Academia de Studii Economice este o instituție de învățământ de prestigiu, un lider al învățământului superior economic și de administrație publică din România. Programele de studii sunt ancorate în realitatea prezentului, cu un puternic accent pe cercetare și dezvoltare.

EXPERIENȚĂ 

PRIMARUL MUNICIPIULUI BLAJ

2008 – Prezent

Prin îmbinarea muncii de birou cu cea de teren, în prezent, Blajul este într-un moment favorabil de dezvoltare economică și în plin proces de reabilitare. Trei dintre cele mai importante realizări ale Primarului sunt: reabilitarea Palatului Culturii, asfaltarea străzilor din municipiu și reabilitarea orașului de la margini spre centru.

VICEPRIMARUL MUNICIPIULUI BLAJ

2004 – 2008

Încă din postura de Viceprimar, Gheorghe Rotar a înțeles cât este de importantă infrastructura în buna dezvoltare a orașului. Cu un scop precis și în interesul blăjenilor, a început restructurarea orașului.