Primar al Orașului Ocna Mureș

Silviu VINȚELER

PRIMAR

silviu.vinteler@pnlalba.ro

PROFIL 

Silviu Vințeler și-a început cariera în administrația publică locală la vârsta de 29 de ani când a fost ales Primarul comunei Noșlac. Pe parcursul celor 3 mandate a reușit să transforme locurile unde a crescut și unde a copilărit într-un exemplu de dezvoltare rurală în sens european. Din anul 2012 a devenit primarul orașului Ocna Mureș. Cu planuri mărețe și atent analizate, a reușit să trezească la viață o comunitate ce trăia în nepăsare și uitare. Ambițios, orientat spre bunăstarea și evoluția comunității, Silviu Vințeler a înțeles încă de la început că succesul se atinge prin muncă în echipă. O fire deschisă și comunicativă a înființat în anul 2010 Grupul de Acțiune Locală pe Mureș și pe Târnave, care presupune asocierea a 11 comune din zonă în scopul atragerii și facilitării inserției de fonduri europene.

STUDII 

FACULTATE DE ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ SIBIU

2005 – 2006

Cu o diplomă de master în Managementul Administrației Publice în Procesul Integrării Europene, Silviu Vințeler și-a aprofundat cunoștințele în ceea ce privește atragerea de fonduri europene, vitale în devoltarea proiectelor menite să dezvolte orașul Ocna Mureș și împrejurimile.

FACULTATE DE DREPT CLUJ-NAPOCA

1994 – 1998

Cunoașterea și interpretarea legilor joacă un rol important pentru o bună organizare a administrației publice locale. Facultate cu prestigiu, într-un oraș universitar cu renume, diploma obținută aici atestă cunoștințele temeinice în acest domeniu.

EXPERIENȚĂ 

PRIMARUL ORAȘULUI OCNA MUREȘ

2012 – Prezent

Silviu Vințeler este Primarul orașului Ocna Mureș din anul 2012. Pe parcursul mandatelor sale a implementat o serie de proiecte, precum asfaltare de străzi și fluidizare trafic în intersecții. Unul dintre cele mai importante proiecte, care odată finalizat va readuce orașul pe harta turistică a țării, este lucrarea de amenajare a bazei de tratament și agrement – Băile Sărate.

PRIMARUL COMUNEI NOȘLAC

2000 – 2012

Ales în funcția de primar la 29 de ani, Silviu Vințeler a adus în comuna Noșlac tot confortul urban, păstrând însă un mediu curat. Acesta a atras investiții pe fonduri europene, mizând pe organizare de mici unități productive pentru crearea unui sat bine dezvoltat.