Florin Roman: De la 1 ianuarie 2018, salariile românilor vor scădea cu circa 23%

Florin Roman, deputat PNL de Alba, apreciază că iluziile vândute de PSD privind creșterea tuturor salariilor din România reprezintă cea mai mare înșelătorie politică din ultimele trei decenii, deoarece, în realitate, veniturile tuturor salariaților se vor diminua imediat, pe două căi — o dată prin creșterea accelerată prețurilor și, de la 1 ianuarie 2018, prin transferul contribuțiilor sociale, exclusiv pe umerii angajatului:

‘Ce înseamnă, până la urmă, să crească leafa celui care muncește, iar acesta să simtă și el puțin din creșterea economică? Înseamnă să poată cumpăra astăzi mai mult decât putea cumpăra ieri! Dacă ieri a dus acasă o pâine, astăzi să ducă două pâini! Păi, în această logică firească, să-mi spună domnul Dragnea care este acel angajat care se poate lăuda cu un asemenea salt de bunăstare?

În primul rând, nici măcar nu s-au majorat salariile dascălilor sau medicilor, potrivit mărețelor promisiuni electorale, iar prețurile deja au luat-o razna, mai ales la produsele de bază. Astfel, la unele alimente prețurile au crescut și cu peste 20% față de anul trecut! Utilitățile au fost și ele nemiloase, mai ales energia electrică. Apoi, înțelegem că din toamnă Guvernul Tudose va transfera toată incompetența sa în majorarea prețului benzinei și al tuturor produselor de la raft! Așadar, încă o tăiere a puterii de cumpărare a salariaților și pensionarilor din România. Toate calculele, inclusiv ale BNR ne arată că o creștere a prețului la benzină îi va face pe toți românii, angajați sau pensionari, mai săraci!

Iar, ca să fie înșelătorie până la capăt, de la 1 ianuarie 2018, dată la care unii bugetari ar fi trebuit să primească prima majorare de salarii promisă, Guvernul Dragnea 2 a programat deja să ia din banii tuturor salariaților din România nu mai puțin de 22,75%. Atenție! Nu doar de la bugetari! De la toți! Așadar, înșelătoria este foarte simplă! Pe hârtie salariul nominal crește, însă ceea ce va lua angajatul efectiv în mână va scădea cu aproape un sfert! Curat murdar, ar spune regretatul Caragiale!

De fapt așa se și explică paradoxul prin care, ori de câte ori PSD sau Tăriceanu au mărit pensii și salarii, viața românilor nu s-a schimbat în bine, ci, dimpotrivă, în mai rău. Nu trebuie nici să uităm că, România este astăzi una dintre cele mai slab dezvoltate state ale UE pentru că din 27 de ani care au trecut de la căderea comunismului, PSD a guvernat România, direct sau indirect, vreme de peste 21 de ani. Din păcate, sarabanda măsurilor proaste luate de PSD în anul 2017 ne va costa mult, pe termen lung și va afecta grav toată populația care trăiește cinstit din salariu, din pensie bazată pe contributivitate sau dintr-o afacere onestă.’

Aptitudini

Postat pe

21 august 2017