18 proiecte de promovare și restaurare prin PNRR în Alba

Fapte, nu povești! Este pentru noi, liberalii, un legământ față de cetățeni. Nu doar un slogan. Numeroasele drumuri făcute la Bucuresti de președintele PNL și al CJ Alba, Ion Dumitrel, împreună cu echipa lui de la CJ Alba, cu aleșii locali, cu subsemnatul, în calitate de deputat PNL, încep sa își arate roadele, în privința accesării fondurilor europene prin PNRR.

Nu mai puțin de 18 proiecte depuse pentru promovare și restaurare au fost declarate eligibile și promovate la finanțare, la finalizarea procedurii. Un merit important revine administratorului public al CJ Alba, Dan Popescu, cel care, după întâlnirea cu conducerea MIPE, a lămurit neclaritățile din ghidurile de finanțare astfel încât proiectele depuse sa fie declarate câștigătoare. Din cele 18 proiecte admise, 17 aparțin administrațiilor liberale, care arată cu certitudine că banii europeni pot fi atrași și folosiți acolo unde viziunea și competența sunt la ordinea zilei. Un alt proiect a fost atras la Rimetea, comună condusă de un reprezentant al minorității maghiare.

Pregătirea proiectelor mature, dar și al cererilor de finanțare, este cheia accesării acestor fonduri europene. Nimeni nu-ți dă un euro gratis, dacă nu depui un proiect bine gândit și pregătit. M-aș bucura ca și alți aleși, de la alte partide, să se focalizeze ca tot mai mulți bani din PNRR să ajungă în Alba, pentru că asta înseamnă un alt ritm de dezvoltare, în acest caz, a rețelei turistice, prin promovare și restaurare. Apreciez efortul făcut de președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a echipei lui de la CJ, a directorului ADR Centru, Simion Crețu, de a pregăti toate comunitățile pentru depunerea proiectelor pe PNRR, indiferent de culoarea politică. Sper ca aceste reușite să-i motiveze și pe alții. Iar noi suntem aici să-i sprijinim pe toți aleșii, indiferent de culoarea politică. Anexez lista proiectelor declarate câștigătoare.

Listele cu obiectivele selectate ce vor face parte din cele 12 rute turistice/culturale, investiție cuprinsă în cadrul Componentei 11 Turism și Cultură pot fi consultate aici pe Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Deputat Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților

Aptitudini

Postat pe

15 aprilie 2022