Comuna Blandiana: proces amplu de modernizare a comunei

Primarul comunei Blandiana, dl. Nicolae Gherman, este un politician cu vastă experiență și un om în care locuitorii comunei își pun încrederea. Din momentul în care a fost ales primar, acesta a dovedit că nimic nu este imposibil pentru un om gospodar, care are dorința de a schimba în bine viața celor din comună.

Nicolae Gherman

După ce în ultimii ani au fost asfaltate o parte din drumurile comunale, a fost extins iluminatul public și s-a achiziționat un sistem de supraveghere video,  pentru siguranța cetățenilor, alături de investițiile în infrastructura culturală și educațională, în anul 2018 s-a continuat procesul de modernizare a comunei de pe Valea Mureșului.

Concret, prin intermediul finanțărilor disponibile în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, a fost reabilitată școala din localitatea Acmariu, care se afla într-un stadiu avansat de degradare, iar în urma investițiilor au fost create condiții prielnice desfășurării procesului educațional pentru elevii din localitate.

Tot în cadrul acestui program, a fost contractat proiectul care propune construcția unui pod peste Râul Mureș, care va scurta timpul de deplasare al localnicilor. Proiectul se află momentan la etapa de licitație pentru faza de execuție, lucrările propriu-zise urmând a începe după finalizarea acestei proceduri.

 

Citește și: Realizările primarilor PNL în județul Alba

 

Prin fonduri europene nerambursabile, provenite de la Programul Național de Dezvoltare Rurală, se lucrează la extinderea și modernizarea căminului cultural din satul Acmariu, folosit la diverse evenimente din localitate.

Totodată, ca parte a Grupului de Acțiune Locală „Valea Ampoiului – Valea Mureșului”, comuna a finalizat anul trecut proiectul de asfaltare a unor străzi interioare și a achiziționat un buldoexcavator, care este folosit pentru treburile administrative ale comunei.

Din fonduri provenite de la bugetul local, au fost construite doua terenuri de sport sintetice cu nocturnă, care sunt folosite în special de către tineretul din comună pentru activități sportive și recreative, cât și un parc de agrement cu scenă acoperită pentru evenimente culturale.

După atâția ani de activitate în administrația publică, pentru mine, acest domeniu nu mai are prea multe necunoscute. De aceea, toată experiența acumulată o pun pentru dezvoltarea comunei, iar aceste proiecte, cât și cele care vor fi depuse în viitor, ne dau sentimentul că mai facem nişte paşi spre o comună europeană, în care condiţiile de trai ale cetăţenilor se aliniază standardelor din ţările occidentale. – Nicolae Gherman

Aptitudini

Postat pe

1 februarie 2019

1 Comentariu

  1. chirila constantin

    Succes domnule primar

    Răspuns

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *