Comuna Cergău: infrastructură, sport, cultură, toate domeniile au fost cuprinse în portofoliul de investiții

Aflată la cel de-al treilea mandat de primar al comunei Cergău, doamna Lenuța Aldea a reușit până acum implementarea unor proiecte importante pentru comunitate, dintre care pot fi amintite cele de alimentare cu apă potabilă, rețeaua de canalizare și stația de epurare a apelor menajere de la nivelul întregii comune, reabilitarea, extinderea și dotarea la standarde europene a Căminului cultural din Cergău Mare, construirea și dotarea Centrului cultural din Cergău Mic, realizarea sălii de sport, a bazei sportive și amenajarea terenului de fotbal ”Nicolae Linca” din Cergău Mare, cât și modernizarea unor străzi din localitățile componente.

În momentul de față, se continuă procesul de modernizare, având în implementare sau contractare un număr important de proiecte.

Lenuța Aldea

Pe componenta rutieră, prin intermediul fondurilor naționale, se reabilitează străzi în localitățile Cergăul Mare, Lupu și Cergăul Mic, lucrările fiind realizate în proporție de aproximativ 80%. Lucrările constau în turnarea stratului de asfalt, executarea rigolelor și se betonează accesul la proprietăți. Complementar, prin intermediul fondurilor provenite de la bugetul local, se toarnă piatră pe anumite străzi din comună, aceste lucrări urmând a continua și în anul 2019.

Pe partea de utilități, prin intermediul fondurilor provenite de la APA CTTA, în localitatea Cergăul Mic și Lupu, s-au realizat branșamente și stația de pompare, lucrările fiind finalizate, urmând a fi efectuată recepția. Prin fonduri locale, a fost retehnologizată stația de epurare din localitatea Cergău și s-au efectuat branșamente, cât și construirea unei stații de pompare a apei uzate la Cergău Mic.

Ca membră a Grupului de Acțiune Locală Țara Secașelor, comuna a beneficiat de fonduri europene nerambursabile pentru achiziția unui tractor, dotat cu utilajele necesare pentru desfășurarea activităților comunale: remorcă, cositoare. De asemenea, anul viitor, căminul cultural din Cergăul Mare va fi dotat cu costume populare.

Tot pe partea culturală, prin fonduri provenite de la bugetul local, s-a construit și recepționat căminul cultural din satul Lupu.

În momentul de față, se lucrează și la construcția unui dispensar medical în comună, lucrările fiind realizate în proporție de 30%, finanțarea venind din fondurile guvernamentale existente prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

O altă realizare importantă a fost includerea comunei în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară, prin care se cadastrează gratuit toate terenurile din extravilanul localității și clădirile neînscrise în evidențele oficiale.

Ca proiecte de viitor, se dorește reabilitarea sediului Primăriei și introducerea gazului metan în comună, lucrându-se la identificarea unor posibile surse de finanțare pentru aceste componente.

Pentru mine Cergău înseamnă „acasă”, iar o casă trebuie să fie întotdeauna bine îngrijită, bine gospodărită şi bine administrată. Am ales să fiu primar pentru că eu știu că cergăuanii merită o comună mai bună, cu o conducere care să știe să construiască. – Lenuța Aldea

Aptitudini

, , ,

Postat pe

23 noiembrie 2018