Mihalț: de la proiect la realitate, transformare spectaculoasă a comunei

administratie liberala

Comuna Mihalț cunoaște o dezvoltare permanentă sub conducerea administrației liberale, transformarea drumurilor, a școlilor, a căminelor culturale și introducerea rețelei de apă și canalizare menajeră devenind o realitate.

Flavius Breaz

Astfel, anul 2018 a adus semnarea contractului pentru extinderea rețelei de canalizare în satul Obreja, proiectul, fiind finanțat prin intermediul finanțărilor naţionale, lucrările efective urmând a începe în perioada următoare, procedurile de licitație fiind finalizate.

Totodată, au fost realizate rețeaua de canalizare și stația de epurare din localitatea Cistei, tot în această localitate fiind construit un teren sintetic pentru activitățile sportive, acest proiect fiind finanțat prin intermediul finanțărilor provenite de la Uniunea Europeană, comuna fiind membră a Grupului de Acțiune Locală (GAL) Țara Secașelor Alba – Sibiu.

În localitatea reședință de comună, Mihalț, se lucrează la reabilitarea sediului Primăriei și a școlii generale, prin fonduri provenite de la bugetul local. Odată cu modernizarea drumului din centru, prin fonduri de la bugetul local și Consiliul Județean, toate străzile din localitate sunt asfaltate, cu excepția unor mici porțiuni aflate la câteva capete de drum.

De asemenea, a fost construit și aici un teren sintetic, prin GAL, folosit atât pentru activitățile din cadrul școlii, cât și pentru alte activități sportive și recreative.

Tot prin intermediul fondurilor disponibile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, vor fi reparate și dotate căminele culturale din Obreja, Cistei și Mihalț și se va construi o grădiniță nouă în comună.

Mihalt-teren sintetic

Complementar, prin fonduri provenite de la Consiliul Județean, anul viitor va fi asfaltat drumul județean dintre localitățile Căpud și Zărieș. Pentru acest proiect a fost finalizată expertiza tehnică, urmând proiectarea și apoi asfaltarea propriu-zisă. Se are în vedere și pietruirea drumului spre localitatea Colibi, cât și intervenția asupra capacelor de la rețeaua de canalizare. De asemenea, se va interveni pentru consolidarea podului peste râul Târnava, iar până la finalul acestui an se vor executa marcaje pe drumul județean.

Împreună cu Consiliul Județean se propune și realizarea de rigole și podețe de la intrarea în Mihalț și până la ieșirea spre Colibi. Pentru ca proiectul să poată fi realizat, este necesar ca drumul să fie trecut temporar în domeniul public al comunei, după care va fi preluat înapoi de către Consiliul Județean. În acest sens, este necesar ca proiectul să primească votul a două treimi din consilierii locali, fiind blocat în acest moment din cauza faptului că reprezentanții PSD din Consiliul Local Mihalț se opun. Trebuie menționat faptul că investiția a fost discutată de către reprezentanții celor două administrații, fiind necesar doar votul anterior menționat.

Comuna Mihalț este recunoscută pentru oamenii ei gospodari și am convingerea că, umăr la umăr, vom duce la bun sfârșit toate aceste proiecte, bazându-ne de experiența dobândită în anii trecuți. Trebuie doar să profităm de toate sursele de finanțare pentru proiectele pe care vrem să le vedem realizate, să avem curajul de a pune Mihalțul pe harta comunelor țării, la categoria: ”Așa, da!” – Flavius Breaz

Aptitudini

Postat pe

4 noiembrie 2018