Comuna Ocoliș: 2018 a fost anul schimbării, s-au realizat lucrări pentru îmbunătățirea infrastructurii, învățământului și turismului

Comuna Ocoliș s-a bazat de-a lungul timpului pe creșterea animalelor și exploatarea lemnului. Lucrurile încet, încet, se schimbă și dacă industria nu a reușit să pătrundă decât foarte puțin, totuși activitatea economica s-a diversificat, existând la momentul de față mai mulți agenți economici. În scurt timp, turismul va fi economia de bază, pentru că se lucrează la oferirea de facilitați pentru unitățile de cazare de lunga durată. În zonele cu construcţii s-a început amenajarea drumurilor și a utilităților necesare.

Alin JUCAN

Domnului dr. JUCAN Alin Alexandru, i-a fost încredințat mandatul de primar începând cu 2004. Viziunea generală după care se ghidează în administrație este transformarea continuă a comunei Ocoliș, într-o localitate modernă în care oamenii să trăiască o viață sănătoasă, îndreptată spre valorile de familie, cu grijă și respect pentru generațiile următoare, într-o localitate cu o administrație competentă și determinată să creeze condițiile necesare unui trai decent locuitorilor comunei.

Pentru a realiza aceste obiective, în anul 2018 s-au finalizat mai multe proiecte ce vizează extinderea infrastructurii, a condițiilor de învățământ și de agrement. De asemenea, a pregătit și proiectele ce urmează să se deruleze în anul 2019.

Anul acesta s-au finalizat lucrările de reabilitare și asfaltare a drumului comunal (DC 104C) ce leagă localitățile Runc și Lunca Largă. Bugetul proiectului a fost asigurat prin finanțarea obținută în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală.

Prin fonduri de la bugetul local, s-au realizat o serie de investiții ce vizează dotarea terenului de sport cu un nou gazon sintetic, porți noi și lucrări de întreținere. Pentru a crea condiții mai bune pentru elevi, s-a reabilitat internatul școlar și s-a schimbat acoperișul. Pentru rețeaua de apă din localitatea Ocoliș, s-au executat lucrări de extindere pe o porțiune 1 km.

Pentru lucrările de întreținere a comunei, s-au achiziționat utilaje pentru întreținerea spațiilor verzi, freze pentru vegetația de pe marginea drumului, perii pentru măturarea străzilor.

În ceea ce privește proiectele viitoare, prin cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, s-a obținut finanțare pentru trei proiecte:
–    Reabilitarea și dotarea dispensarului din localitatea Ocoliș. Pentru acest proiect s-a semnat contractul și urmează să intre în faza de licitație.
–    Reabilitarea podului peste Valea Ocolișului, la Cruce. Acest proiect este în faza de licitație.
–    Realizarea podului peste Valea Ocolișului, la Steaza. Acest proiect este în procedură de licitație, urmând să se desemneze constructorul.

Comuna Ocoliș face parte din Grupul de Acțiune Locală Munții Metaliferi, Trascău şi Muntele Mare. În cadrul GAL-ului s-au depus două proiecte pentru reabilitarea a 2km de drumuri forestiere în jurul localității Ocoliș și pentru reabilitarea a alți 21 km de drumuri forestiere, întinse pe toată raza comunei.

Aptitudini

Postat pe

8 ianuarie 2019

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *