Comuna Valea Lungă: cele mai multe fonduri europene accesate

Aflat la al patrulea mandat, primarul Vasile Pușcă continuă procesul de modernizare al comunei Valea Lungă, iar proiectelor realizate în anii precedenți, dintre care pot fi amintite introducerea apei potabile, realizarea sistemului de iluminat public prin leduri, contrucția unui nou sediu al primăriei, etc, li se adaugă demararea altor proiecte importante în infrastuctura rutieră, educațională și pe partea de utilități.

Vasile Pușcă

Vasile Pușcă

Astfel, în aceste zile au început lucrările de realizare canalizare menajeră și a stației de epurare în localitatea Valea Lungă, proiect finanțat prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală. Tot prin intermediul acestui program vor fi modernizate și dotate două corpuri ale Școlii Generale cu clasele I-VIII Ion Bianu, proiect aflat în licitație pentru faza de contruire.

Se investește și în infrastructura preșcolară, prin finanțări provenite de la Uniunea Europeană, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, constuindu-se o grădiniță cu program normal în comună, proiectul fiind realizat în proporție de 80%.

comuna Valea Lunga

Alte două proiecte vizează infrastructura rutieră, fiind în execuție lucrări de modernizare a unor străzi din satele Lunca, Glogoveț și Tăuni, iar după executarea lucrărirlor la canalizare se va moderniza străzile din cartierul Satul Nou și strada Vânătorilor din Valea Lungă. Complementar, prin fonduri europene, provenite de la Programul Național de Dezvoltare Rurală, se vor moderniza restul străzilor din Valea Lungă, Lodroman și Lunca și se va contrui un zid de sprijin pe Strada Mihai Eminescu. Acest proiecte se află în licitație pe SEAP, iar la finalizarea lui, toate străzile din comună vor fi asfaltate.

Tot prin fonduri europene, disponibile prin Grupul de Acțiune Locală ”Țara Secașelor”, se va construi o capelă mortuară în comună.

Pe lăngă aceste proiecte finanțate cu fonduri europene sau naționale, continuă lucrările de consturire a Căminului Cultural din Valea Lungă, cu fonduri venite de la bugetul Primăriei.

Mai multe informații privind investițiile realizate în comuna Valea Lungă sunt disponibile în cadrul interviului acordat de dl. Vasile Pușcă televiziunii Kapital TV, în emisiunea ”Vorba Vine” din data de 8 noiembrie 2018.

În primul mandat am considerat că sunt precum un copil în clasa întâi, crescând treptat prin voința de a face administrație pentru cetățenii comunei Valea Lungă, iar prin modul în care am gestionat administrația locală, prin felul în care arată astăzi comuna, consider că am reușit să îmi fac datoria față de cetățeni și față de comună. – Vasile Pușcă

Aptitudini

, , ,

Postat pe

13 noiembrie 2018

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *