Dan Motreanu – Doresc ca părerile comunității locale să conteze!

,
Dan Motreanu – Doresc ca părerile comunității locale să conteze!

Doresc a începe prin a spune că una dintre principalele mele priorități ca viitor membru în Parlamentul European va fi să militez pentru revizuirea legislației existente, dând o pondere mai mare deciziilor luate la nivel local, dar și pentru modernizarea și simplificarea politicii agricole comune. În principal, urmăresc ca UE să aloce sume sporite către institutele românești de cercetare și inovare în sectorul agricol și cel alimentar. Românii au nevoie de un nou start, o nouă viziune asupra activităților întreprinse și mai mult sprijin din partea celor aleși.

Există voci care afirmă că acțiunile iresponsabile ale coaliției de guvernare PSD-ALDE în ceea ce privește economia României sunt deliberate și au un scop politic bine definit, dar aleg să nu dezbat prea mult acest subiect. Ceea ce aleg eu și îmi doresc să transmit, este faptul că românii trebuie să fie siguri și să creadă, după toate cele întâmplate în ultima perioadă, că PNL este pregătit pentru preluarea guvernării. PNL și-a asumat întotdeauna rolul de a repune România pe drumul corect, pe drumul bun în momente cheie în ceea ce privește istoria acestei țări și de a consolida credibilitatea externă a țării. Fără a exagera cu nimic, consider că această perioadă este una crucială pentru viitorul pe termen lung al României. Urmează ca pe 26 mai să stabilim dacă ne dorim sau nu să continuăm drumul european al României. Un vot pentru PNL în 26 mai va avea o dublă conotație: un vot pentru Europa și un vot pentru susținerea moțiunii împotriva PSD.

Sunt pe poziția șapte a listei PNL pentru europarlamentare. Sunt ferm convins că oricare dintre colegii mei de partid care candidează la alegerile din 26 mai vor milita pentru lucrurile enumerate la început. Dar pentru a reuși tot ce ne-am propus, românii trebuie să iasă la vot. Este cunoscut faptul că prezența la vot a românilor la precedentele alegeri europarlamentare a fost scăzută. Aceasta fie pentru ca cetățenii nu prea cunosc candidații, fiind vorba de listă națională, fie pentru că nu le-a fost explicat foarte clar care este impactul politicilor UE asupra vieții, traiului lor. Încă sunt foarte mulți români care nu știu că un procent important din legislația națională trebuie pusă în acord cu legislația europeană astfel că rolul europarlamentarilor, ca cei care inițiază și votează legislația europeană, este unul cât se poate de important. Românii pot beneficia direct de politicile pe care PNL dorește să le propună la nivel european, de altfel PNL fiind singurul partid din Romania cu adevărat important la nivel european și care poate influența politicile PE si ale Comisiei Europene prin intermediul familiei politice din care face parte – Partidul Popular European. PNL va obține aderarea României la Spațiul Schengen și ridicarea MCV (Mecanismul de Cooperare şi Verificare) și totodată va obține pentru România un buget nediminuat, neafectat de reducerea bugetului european ca urmare a Brexitului.

Consider că cel mai important pas pe care poate să-l facă fiecare român pentru România este să participe la scrutinul din 26 mai, iar un vot pentru Partidul Național Liberal ar însemna o mare onoare pentru mine.

Aptitudini

Postat pe

19 aprilie 2019

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *