Investiţiile majore – cheia unei administraţii locale performante

Planurile de dezvoltare demarate începând cu anul 2016 şi consolidate după alegerile din anul 2020 de echipa compusă din Dan Opruţa – primar şi Daniel Sânzâiană – viceprimar continuă în comuna Meteş.

Conştient de importanţa infrastructurii în rândul celor ce trăiesc la „poarta” Munţilor Apuseni, actualul primar Daniel Sânzâiană a pus accent pe implementarea unor proiecte care, pe lângă importanţa lor în prezent, să garanteze dezvoltarea ulterioară a unor investiţii durabile, benefice pentru comunitate.

Astfel, un prim obiectiv, întabularea domeniului public al comunei în localitatea Meteş a fost deja realizat, urmând ca operaţiunile de cadastru să fie extinse în celelalte sate componente. Deşi poate părea o activitate mai mult birocratică, întabularea este absolut necesară pentru succesul unui proiect  „de suflet”, introducerea sistemului de distribuţie a gazului metan în satele Meteş, Tăuţi, Ampoiţa, Poiana Ampoiului, Presaca Ampoiului şi Văleni, toate componente ale comunei Meteş. Aceasta ar fi o etapă importantă pentru protejarea pădurilor şi drumurilor forestiere ale comunei Meteş, elemente care pot fi valorificate mult mai profitabil în domeniul turismului.

Operaţiunile de întabulare sunt absolut necesare şi au fost deja demarate pentru clarificarea situaţiei juridice, proiectarea şi asfaltarea a 11 kilometri de drum în localităţile Presaca Ampoiului, Poiana Ampoiului, Meteş, Văleni, Ampoiţa şi Lunca Ampoiţei.

La ora actuală, modernizarea drumurilor comunale din Meteş se află în diferite stadii, incluzând cele două segmente din localitatea Tăuţi unde, pe o distanţă de aproape doi kilometri se realizezează consolidări, lucrări de gambioane, amenajare a cursului văii, asfaltare şi înfiinţare de rigole. Pe aceeaşi porţiune de drum, însă pe o altă linie de finanţare a fost depus studiul de fezabilitate în vederea demolării podului vechi şi a construirii unui pod nou peste râul Ampoi, în valoare de 15 miliarde de lei vechi. De asemenea, se desfăşoară lucrări de plombare pe DC 68 Ampoiţa – Lunca Meteşului.

Toate acestea au fost posibile cu implicarea şi sprijinul Consiliului Judeţean Alba, dar şi datorită programelor derulate de guvernele liberale.

Partidul Naţional Liberal şi-a clădit la Meteş o echipă puternică, solidă şi de viitor. Avem 6 din cei 11 consilieri locali, avem susţinerea locuitorilor comunei şi avem, începând cu anul 2016, proiecte de dezvoltare care se simt în viaţa de zi cu zi şi pe care urmează să le prezint permanent în faţa cetăţenilor.

Aptitudini

Postat pe

14 iunie 2021

Drumuri judetene