Ion Dumitrel: Nu am considerat niciodată că a fi preşedinte al Consiliului Judeţean este vorba despre o funcţie, ci mai degrabă despre o responsabilitate

Ion Dumitrel este candidatul Partidului Naţional Liberal pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, candidatură aprobată de către conducerea naţională a partidului. De când se află în fruntea acestei instituţii, a reuşit să demonstreze cum se face administraţie eficientă, fiind mereu lângă oameni şi pentru oameni.

Reporter: Care este motivaţia dumneavoastră pentru a candida la un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba?

Ion Dumitrel: Este un lucru la care m-am gândit mult, dar trebuie să recunosc că nu am neapărat un răspuns standard. Cred că mă pricep la administraţie şi iau acest lucru ca atare. Nu am considerat niciodată că este vorba despre o funcţie, ci mai degrabă despre o responsabilitate, aşa cum avem fiecare față de familia noastră sau la locul de muncă. Eu nu m-am schimbat. Am încercat să îmi păstrez, deşi sunt în politică de atâţia ani, corectitudinea şi buna credinţă. Aşa consider.

Reporter: Consideraţi că aveţi adversari puternici? Cum vă raportaţi la potenţialii contracandidaţi?

Ion Dumitrel: Eu mi-am respectat întotdeauna adversarii politici şi am păstrat dialogul deschis pentru binele judeţului. Nu sunt eu omul exceselor şi am lucrat bine cu toţi consilierii judeţeni, indiferent de partid. Sunt moderat de felul meu, dar spun ce am de spus, atunci când cred că este cazul.

La eventualii contracandidaţi mă raportez aşa cum m-am raportat întotdeauna: mă plasez de partea oamenilor şi a interesului public. Nu poţi greşi încercând să rezolvi probleme reale: drumuri, investiţii, infrastructură şi multe altele. Nu poţi greşi dacă te plasezi lângă cetăţeni.
Nu cred că oamenii serioşi din judeţ aşteaptă altceva de la politicieni, că sunt primari sau consilieri sau ce or fi, decât să aibă rezultate în ceea ce fac şi ei, oamenii, să simtă acest lucru. Când cineva merge pe un drum mai bun la serviciu, cred că deja are o idee foarte bună despre pretenţiile pe care trebuie să le aibă de la cineva care le cere votul.

Reporter: Ce vreţi să aduceţi nou în mandatul viitor, în cazul în care veţi obţine suficiente voturi?

Ion Dumitrel: Judeţul Alba are o infrastructură foarte bună de drumuri judeţene. Vom avea în curând şi una foarte bună de autostrăzi. Vom folosi foarte mult acest atuu şi următorii ani vor merge spre această direcţie.

Autostrăzile pot atrage investiţii foarte importante, aşa cum s-a văzut până acum în judeţ. Din acest motiv vom sprijini cu tot ce vom putea viitoarele investiţii în judeţ, în parteneriat cu acei primari care îşi doresc cu adevărat acest lucru. Dacă oamenii au locuri de muncă, putem trece peste orice alte încercări vor fi în viitor.

De asemenea, autostrăzile aduc turişti, de aceea e important să deschidem zone extraordinar de frumoase din judeţ. Aceasta este de fapt şi ideea drumului care leagă Aiudul (şi deci autostrada) de Munţii Apuseni. Va fi rapid şi frumos pe aşa-numita ”Transalpina de Apuseni”, unul dintre cele mai importante şi mai logice investiţii în infrastructura judeţeană din Transilvania.

În plus, va trebui să ne axăm şi mai mult pe infrastructura sanitară, pe cea şcolară. Acestea sunt elemente care contribuie cu adevărat la nivelul de viaţă al oamenilor din judeţ. Este mult de vorbit pe acest subiect. Voi prezenta la momentul respectiv elemente concrete ale acestei viziuni, să-i spunem.

Reporter: Care este relaţia dumneavoastră cu primarii liberali din judeţ? Dar cu cei de la alte partide?

Ion Dumitrel: Am o relaţie excelentă cu toată lumea şi nu am refuzat niciodată discuţii pe subiecte administrative, fără diferenţe de partid. Cum spuneam, trăim vremuri în care ne mişcăm, muncim împreună sau rămânem în urmă blocaţi în rivalităţi de partid. Primarii liberali şi candidaţii pe care îi vom avea sunt însă speciali. În ultimii ani, s-au triat dintre ei oameni de administraţie remarcabili şi rezultatele se văd. Pentru că ceea ce fac este în mod evident în interesul public, de aceea noi, liberalii, spunem că suntem lângă oameni şi pentru oameni.

Aptitudini

Postat pe

3 iulie 2020

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *