Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Administrația județeană a finalizat lucrările la varianta Vurpăr – Alba Iulia

Administrația de la nivelul Consiliului Județean Alba a finalizat lucrările la Drumul Județean 107A Pâclișa-Vurpăr, drumul de acces către Municipiul Alba Iulia din direcția Sebeș – Cugir.

Acest drum constituie o alternativă la Drumul Național 1, putând prelua o parte importantă din traficul dintre Municipiile Alba Iulia și Sebeș, unde, la orele de vârf, din cauza blocajelor, timpul de așteptare este crescut, pentru parcurgerea celor 15 km fiind necesară o durată cuprinsă între 40 și 90 de minute.

Totodată, drumul reabilitat și modernizat scurtează legătura dintre Vințu de Jos și celelalte localități din jur cu Municipiul Alba Iulia, facilitând astfel deplasarea spre zone din județ cu o dezvoltare economică ridicată, cum ar fi Municipiul Sebeș sau Orașul Cugir.

Tronsonul de drum județean avea durata de exploatare depășită, prezentând numeroase degradări ale căii de rulare, dar și cedări ale structurii rutiere. Porțiunea de aproximativ 4,2 km era ultima care a rămas neasfaltată între localitatea Vințu de Jos și Pâclișa (cartier al Municipiului Alba Iulia), restul drumului dintre cele două localități prezentând condiții optime de deplasare.

În urma lucrărilor executate, a fost turnat strat asfaltic nou pe toată porțiunea, au fost refăcute podețele, montați parapeți metalici unidirecționali și a fost realizat sistemul de scurgere. Lucrările au fost finanțate prin intermediul fondurilor proprii ale Consiliului Județean Alba.

 

Aptitudini

Postat pe

18 iulie 2019

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *