Orașul Ocna Mureș: obiectivele asumate în campania din 2016 încep să prindă contur

„Băile Sărate” Ocna Mureș au fost simbolul orașului Ocna Mureș aproape 100 de ani. Clădirea pe care o avem toți în memorie a fost dată în folosință în 1917 și prin activitatea ei a pus orașul pe harta europeană a stațiunilor balneo-climaterice. Până în 2000, apoi construcția a început să dispară. Acum în vechiul parc, ciuntit și el de administrații iresponsabile, sunt doar amintiri. Realitatea oferă ACUM o construcție nouă , sub umbra castelului Teleki și a cartierului Uioara de Sus. Noua construcție, care se numește „Baza de Tratament și Agrement în Ocna Mureș”, reprezintă principala investiție a administrației liberale din Ocna Mureș și din județul Alba. Noua bază de tratament reprezintă parteneriatul dintre Consiliul Local Ocna Mureș și Consiliul Județean Alba, condus de domnul Ion Dumitrel, pentru revigorarea orașului Ocna Mureș din punct de vedere turistic și balneo-climateric.

Silviu Vințeler

Peste 27.000.000 lei reprezintă valoarea acestei investiții pe care dorim să o finalizăm la jumătatea anului 2020.

În altă ordine de idei, în acest an au început lucrările de reabilitare pentru modernizarea a 9 străzi (tronsonul 2). Au intrat în reabilitare străzile Înfrățirii, Teiului, Murgului, Viitorului, Ion Ghica, Plopilor, Zorilor, 13 Septembrie și Măgurii, practic toate străzile secundare din Uioara de Sus care nu erau încă modernizate. Administrația liberală din Ocna Mureș consideră că locuitorii au dreptul la drumuri asfaltate, trotuare, spații verzi, rigole. Aproape 4.500.000 lei este această investiție.

Tot în acest an, s-au făcut și lucrări de modernizare a rețelei de apă și canalizare în Uioara de  Jos, acesta fiind primul pas pentru a moderniza străzile laterale din zonă. Lucrările  de modernizare a străzilor Piața Izvor, Libertății, Crângului, Viilor, Nouă, Livezilor, Potcoavei, Octavian Goga, Florilor, Zefirului, Câmpului și Șesului din orașul Ocna Mureș înseamnă aproape 13.000.000 lei și este deja contractată de constructor.

Băile Sărate Ocna Mureș

Piața industrială de pe strada Nicolae Iorga se va muta în locul numit „curtea IGO”, unde lucrările sunt în desfășurare, 560.000 lei este valoarea investiției.

Lucrările de modernizare pe străzile Mihai Viteazu, Râului, Vadului, Șt. O. Iosif, Memorandumului continuă. Investiția este de peste 7.000.000 lei.

Toate lucrările de modernizare a străzilor din orșul Ocna Mureș nu presupun doar asfaltarea carosabilului, ci înseamnă și rigole, trotuare, spații verzi. Sunt lucrări mari, de amploare, care necesită timp pentru a fi finalizate.

Viitorul pentru administrația liberală Ocna Mureș înseamnă în primul rând lucrul pentru cetățean, pentru comunitate, pentru dezvoltarea orașului, pentru crearea unui oraș mai accesibil, mai frumos.

Centura ocolitoare Ocna Mureș

Ce ne propunem pentru 2019 ca obiective principale?

Vor fi continuate lucrările de modernizare începute, atât în zona centrală, cât și în Uioara de Sus și Uioara de Jos.

Vor începe lucrările la parcurile din orașul Ocna Mureș, trei la număr. Proiectul este unul de schimbare totală a imaginii parcurilor respective.

Vor începe lucrările pentru rețeaua de apă și canalizare în Războieni Cetate, lucrare cuprinsă în proiectul „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Alba”. Valoarea lucrărilor este de 7,4 milioane de euro, fonduri europene.

Reparațiile și consolidările la Școala Primară din Cisteiul de Mureș sunt aproape gata, la fel și la Școala Primară din Uioara de Sus.

Cât privește locurile de muncă, administrația liberală din orașul Ocna Mureș le acordă celor ce doresc să investească aici sprijin și facilități.  În acest moment este în etapă avansată o investiție  ce va crea aproximativ 200 de locuri de muncă.

Ne propunem să atragem fonduri europene de peste 5.500.000 euro. Prin aceste fonduri se vor construi două blocuri de locuințe, se vor moderniza străzile din zona Rât, Abatorului tronsonul spre strada Stăvilar, strada Unirii.

Reabilitare străzi Ocna Mures

În Ocna Mureș administrația liberală nu înseamnă doar primar liberal. Administrație liberală înseamnă și viceprimar liberal, înseamnă consilieri liberali, înseamnă și acei oameni care prin munca lor aduc plus valoare orașului nostru, iar munca lor, a tuturor,  înseamnă dezvoltarea comunității. Liberalism și Ocna Mureș înseamnă un oraș al cărui viitor îl construim împreună noi toți.

Aptitudini

Postat pe

21 decembrie 2018