Primarul orașului Cugir, Adrian Teban, a fost ales membru al Comisiei speciale pentru afaceri financiare și administrative (CAFA) pentru a asista Biroul CoR.

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban, membru al Delegației României la Comitetul European al Regiunilor, a fost ales membru al Comisiei speciale pentru afaceri financiare și administrative (CAFA) pentru a asista Biroul CoR. În cadrul comisiei va reprezenta cel mai mare partid din Europa, Partidul Popular European.

Alegerea lui Teban a avut loc în cadrul lucrărilor celei de-a 132-a sesiuni plenare a Comitetului European al Regiunilor, care se desfășoară la Bruxelles în perioada 5-6 decembrie.

Comitetul European al Regiunilor (CoR) este adunarea Uniunii Europene (UE) formată din reprezentanți locali și regionali, care oferă autorităților subnaționale (adică regiunilor, județelor, provinciilor, comunelor și orașelor) posibilitatea să-și facă auzită vocea în cadrul instituțiilor UE. Comisiile pregătesc proiecte de aviz și organizează conferințe și seminarii pe teme ce țin de domeniile lor de competență. Fiecare comisie numără aproximativ 100 de membri (fiecare membru poate face parte din două comisii) și este asistată de un secretariat din cadrul administrației. A fost instituită și o Comisie specială pentru afaceri financiare și administrative (CAFA) pentru a asista Biroul CoR.

Domnul Adrian Teban are o bogată experiență în cadrul Comitetul European al Regiunilor, anul acesta reușind să propună o serie de amendamente menite să faciliteze activitatea tuturor administrațiilor publice locale sau regionale, din întreaga Uniune Europeană, în domeniul achizițiilor publice.

Tot anul acesta, a organizat în orașul Cugir, conferința cu tema ”Viitorul comunităților montane europene. Perspective Carpatice”, la care au participat reprezentanți ai Comisiei Europene, ai CoR și ai unor comunități locale și județene din România, a reprezentat o primă dezbatere pe această temă, scopul final fiind acela de a aduce în atenția decidenților de la nivelul UE problemele cu care se confruntă aceste comunități. În condițiile în care, în România, se află peste 40% din întregul areal al Munților Carpați, o soluție în acest demers ar reprezenta un mare avantaj pentru țara noastră. O astfel de strategie nu va aduce direct bani către aceste comunități, dar va prespune identificarea nevoilor și găsirea unor soluții comune pentru locuitorii din cele opt țări pe teritoriul cărora se află Munții Carpați.

Aptitudini

Postat pe

7 decembrie 2018