Ritm alert la construcţia Băilor Sărare de la Ocna Mureş

Ocna Mureș

Consiliul Judeţean Alba in parteneriat cu Primăria oraşului Ocna Mureş amenajează o bază de tratament şi agrement în oraşul de pe malul Râului Mureş, investind aproape 6 milioane de euro pentru a repune localitatea pe harta europeană a stațiunilor balneo-climaterice.

Lucrările la Băile Sărate au început în toamna anului 2018, stadiul de realizare fiind de peste 60%. Deşi termenul iniţial de construcţie era până în vara anului 2021, constructorul dă dovadă de o mobilizare exemplară, fiind posibilă finalizarea proiectului în cursul acestui an.
Prin intermediul proiectului va fi amenajat un complex turistic cu destinaţii multiple, incluzând baza de agrement, bazine cu apă sărată şi dulce, săli de tratament şi recuperare medicală, sală de fitness, restaurant, spaţii de joacă şi alte spaţii administrative şi auxiliare. Investiţia se realizează ţinând cont de potenţialul balnear al apelor care se află în zonă, complexul urmând a deservi atât locuitorii oraşului şi a localităţilor limitrofe, dar şi turiştii din ţară şi străinătate, dând startul unei relansări economice bazate pe resursele naturale.
primar Ocna Mureș
„Băile Sărate” Ocna Mureș au fost simbolul orașului Ocna Mureș aproape 100 de ani. De aceea, administraţia judeţeană şi administraţia locală doresc să redea oraşului strălucirea de odinioară, prin construcţia bazei de tratament şi agrement sub umbra castelului Teleki. În perioada interbelică, oraşul era a doua staţiune balneo-climaterică din România, raportat la numărul de turişti şi ca importanţa medicală. Din acest motiv, după finalizarea lucrărilor, se doreşte ca oraşul să reprimească statutul de staţiune balneo-climaterică.
baile sărate
Promisiunea făcută comunității de către PNL Ocna Mureș și PNL Alba este pe cale să se transforme, în scurt timp, în certitudine. Sprijinul Consiliului Județean Alba este esențial și demonstrează, dorința de a dezvolta zona de nord-est a județului Alba.
Aptitudini

Postat pe

14 februarie 2020

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *