Până la alegerile din anul 2016, Constantin Comandaru a fost timp de 8 ani viceprimar în comuna Cetatea de Baltă, având o experienţă bogată în administraţia publică și aducându-şi contribuţia la numeroase proiecte implementate în comună în acea perioadă (investiţii în infrastructură, proiecte de mediu, proiecte sociale, proiecte de administraţie publică).

Începând cu anul 2016, a preluat frâiele comunei, iar portofoliul de proiecte a fost dezvoltat, fiind realizate o serie de investiții:

  • Au fost modernizate străzile din satele Cetatea de Baltă, Crăciunelu de Sus, Tătârlaua, Sântămărie, prin asfaltare, construire rigole şi accese la proprietăţi.
  • În satul Tătârlaua a fost construită o pasarelă pietonală şi au fost construite trotuare.
  • A fost deschis un centru CARITAS Sfantul Anton de Padoua, cu două servicii: îngrijirea vârsnicilor la domiciliu, program after school cu elevii proveniți din familii defavorizate din comună. Finanțare din fondul Primăriei și CARITAS.

A fost reabilitat Căminul cultural din Cetatea de Baltă – s-a intervenit asupra acoperișului, au fost montate geamuri şi a fost izolat exteriorul. Pe interior, au fost modernizate sala de nunţi şi grupurile sanitare.

  • Au fost construire două poduri peste Valea Velţului, în Zăcău şi lângă linia ferată, pe strada Târnavei.
  • În satele Cetatea de Baltă şi Sântămărie a fost introdus iluminatul stradal cu LED.
  • A fost înfiinţat şi autorizat târgul de animale din comună.
  • Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă a fost dotat prin achiţionarea unei autospeciale pentru stingerea incendiilor şi a unei ambulanţe. De asemenea, a fost construit un garaj pentru autospecială şi ambulanţă, în curtea dispensarului medical uman.
  • În incinta dispensarului medical a fost deschis un cabinet stomatologic de ultimă generație.

Primarul s-a implicat în renovarea/ reabilitarea locașelor de cult și a proiectelor pastoral-sociale întreprinse în cursul anilor de către toate cultele , atât în timpul mandetor de viceprimar, cât, mai ales, în mandatul de primar: cultul ortodox, reformat, evanghelic, greco-catolic, romano-catolic, neoprotestant. De asemenea, a fost parte activă în dezvoltarea unor parteneriate cu comunități din Germania și Ungaria în scopul sprijinirii unor proiecte de dezvoltare religioase și sociale.

  • A fost reabilitată clădirea primăriei – reabilitare acoperiş, montare geamuri termopan, izolat exterior.
  • Decolmatarea Văii Crăciunelului pe raza localităţilor Crăciunelu de Sus şi Tătârlaua.

Citiți și: Proiectele administrației liberale la nivelul județului Alba

În ultimii ani am reușit să facem lucruri frumoase şi necesare în comuna Cetatea de Baltă, iar oamenii apreciază acest fapt. Bazându-mă pe experiența acumulată în administrație, am reușit atragerea unor fonduri importante pentru comună, iar acest proces va continua și în anii următori, dorind să oferim locuitorilor cele mai bune condiții de trai. – Constantin Comandaru

Mai multe informații și pe Facebook