Încrederea şi, în acelaşi timp, responsabilitatea care mi s-au acordat, de a fi candidatul Partidului Naţional Liberal la alegerile pentru primăria oraşului Abrud, mă onorează şi mă obligă să contribui cu tot ce am mai bun, pentru a vă convinge că sunt cel mai bun. Sigur că, în paralel cu proiectele pe care vreau să le implementez împreună cu echipa pe care o propun la Consiliul Local, va trebui să muncim pentru a-i reda oraşului nostru ceva de preţ, pierdut în urmă cu mult timp: DEMNITATEA. Abrudul a fost lăsat în moarte clinică, a ajuns o umbră a vestitului centru urban al Ţării Moţilor de odinioară. Un oraş în care puţinele evenimente au parcă un caracter subversiv, clandestin. Un oraş în care multiculturalismul, apropierea dintre românii de orice neam, este acum privită cu sfială.

Singurul drum pe care Abrudul poate merge acum este cel european, în care accesarea de fonduri pentru dezvoltare, infrastructură, sănătate şi cultură să fie o prioritate. Oraşul nostru trebuie să intre, aşa cum am mai spus în întâlnirile mele cu abrudenii, pe o axă liberală care s-a dovedit salvatoare pentru comunităţile locale.

Am încrederea că voi reuşi să fiu primul primar liberal al oraşului Abrud de după 1989, însă pentru aceasta am nevoie de ceea ce, din nou, lipseşte între actuala administraţie locală şi cetăţeni: comunicarea. Gestionarea bugetului local în spatele unor uşi închise, fără a ţine cont de nevoile reale din fiecare zonă a oraşului, nu poate aduce după sine nici mulţumire, nici dezvoltare. Din punctul meu de vedere, o administraţie eficientă este una capabilă să atragă proiecte europene, nu să stea la mila subvenţiilor bugetare. Sigur că, legat de acestea, locurile de muncă sunt, la rândul lor, o prioritate pentru mine, de ele depinzând nivelul de trai al abrudenilor.

Citiți și: Proiectele administrației liberale la nivelul județului Alba

Avem nevoie de modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare, de reabilitarea şi redimensionarea drumurilor din oraş, de amenajarea unor zone de agrement care să înlăture monotonia gri a Abrudului şi să redea abrudenilor dorinţa de a se întâlni. Avem nevoie de piste pentru biciclete, de terenuri de sport, pentru a „pulsa” din nou pe arterele oraşului. Este absolut necesară redarea în circuit a centrului istoric al oraşului, astfel cum acesta ar trebui să arate, precum şi implementarea unor soluţii pentru turismul cultural, una din activităţile care pot genera locuri de muncă şi, în acelaşi timp, pot susţine economic zona.

Avem nevoie de civilizaţie, trebuie să fim cetăţeni europeni nu doar geografic, ci să şi simţim acest lucru. Cunosc ce înseamnă munca în administraţia publică, munca pentru cetăţeni, cunosc mecanismele economiei de piaţă, cunosc acest oraş în care familia mea a locuit de generaţii, cunosc centrul încărcat de istorie, dar care acum este golit de simboluri. Pentru toate acestea eu, Cristian Alexandru Albu, am ales să fac un pas important, spre Primăria Abrud, pentru ca apoi Abrudul să poată face pasul către Europa, acolo unde îi este locul.

Oamenii vor mai mult, iar oraşul vrea mai bine. Împreună cu Partidul Naţional Liberal, vrem MAI MULT BINE PENTRU ABRUD!

Mai multe informații și pe Facebook