Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: A fost predat amplasamentul pentru reabilitarea DJ 107 I – Transalpina de Apuseni

Cel mai important obiectiv de infrastructură județeană, drumul județean 107 I, supranumit și ”Transalpina de Apuseni”, a ajuns în ultima etapă înainte de începerea efectivă a lucrărilor.

Astăzi, 24 septembrie a.c., a avut loc predarea amplasamentului pentru Lotul 1 – Aiud (km 0 + 000) – Geogel (km 43 + 510), ce va fi executat de asocierea dintre Operes SRL (lider de asociere), societatea de construcții Napoca SA (asociat 1) și Cosedil S.P.A. (asociat 2).

La predarea amplasamentului au participat vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, primarul municipiului Aiud, Oana Badea, alături de reprezentanții constructorului și de toți deținătorii de utilități.

Mâine are loc predarea amplasamentului pentru Lotul 2 – Geogel (km 43 + 510) – intersecția cu DN 74 (km 78 + 420), ce va fi executat de asocierea dintre societatea de construcții Napoca SA (lider de asociere), Operes SRL (asociat 1) și Cosedil S.P.A. (asociat 2).

transalpina de apuseni

Drumul Județean 107 I este cea mai importantă investiție de infrastructură județeană pe care Consiliul Județean Alba o începe în acest an. Este mult mai mult decât o cale rurală, este un drum al tradițiilor, un drum al oamenilor. Va deschide niște zone importante, până acum aproape izolate și va da o viață nouă unor comunități. Tot în cadrul acestui proiect vor fi reabilitate și străzile Avram Iancu și Moților din municipiul Aiud.

Primele utilaje vor intra în șantier la data de 1 octombrie 2019.

La finalul lucrărilor, Transalpina de Apuseni va fi reabilitată pe o lungime de 78,43 de kilometri, incluzând și 6.700 de metri pătrați de piste de biciclete, 21 de stații de autobuz, 12.610 metri pătrați de trotuare, 14 poduri noi și aproximativ 200 de podețe.

Citește și: Lucrările de modernizare la DJ 704 K Săliștea – Vinerea au început. Încă două drumuri județene vor intra în reabilitare

Aptitudini

, , , ,

Postat pe

24 septembrie 2019