Modernizarea comunei Bistra din Munţii Apuseni continuă

Administraţia publică locală a demarat o nouă investiţie în comuna Bistra. Este vorba despre proiectul ,,Extinderea reţelei de canalizare şi branşament canalizare pe strada Solidarităţii din comuna Bistra”.

Traian Gligor

Firma SC Ecotermica Dava SRL care a câştigat licitaţia va realiza atât faza de proiectare cât şi execuţia lucrărilor. Executantul va întocmi documentaţia pentru obţine rea de avize, acorduri, autorizaţii asistenţă tehnică şi execuţie lucrări, verificarea tehnică a proiectării etc.

Durata contractului este de două luni (o lună servicii de proiectare şi o lună lucrările de execuţie propriuzise).

Costurile acestei investiţii de care beneficiază 24 de gospodării se ridică la suma de 58.548,85 lei cu TVA, bani suportaţi de la bugetul local al comunei.

Localnicii de pe strada Solidarităţii beneficiază din acest an şi de branşamente individuale la reţeaua nouă de apă potabilă, lucrare executată de SC Apa CTTA Alba.

,,Pas cu pas vom moder niza comuna. Vom efectua şi lucrări de asflatare acolo unde este cazul, dar şi alte investiţii mai mari. Ce putem vom face cu bani de la bugetul local, dar vom continua să atragem şi fonduri europene sau de la Guvern. Nu vom rata nicio sursă de finaţare pentru a face din Bistra o comună cu adevărat europeană. În ceea ce priveşte fondurile europene, am atras din 2005 şi până în prezent, fonduri europene nerambursabile pentru proiecte de reabilitare și modernizare de drumuri sătești, comunale, forestiere, pentru dotarea și modernizarea parcului auto al comunei cu utilaje, pentru servicii socio-medicale, pentru activități culturale, pentru asigurarea unui serviciu voluntar modern de gestionare a situațiilor de urgență etc. Suma se apropie de 6 milioane de euro, bani europeni nerambursabili. Pe lângă proiectele pe bani europeni, împreună cu echipa din Primărie am atras finanțări și din alte surse. Rezultatul se vede cu ochiul liber: drumuri moderne, rețea de apă și canalizare modernă sau extinderea ei în satele care nu au avut această facilitate – Lunca Largă și Crețești, staţie de epurare, pod rutier peste râul Arieș la Lunca Largă; școli reabilitate, recreative pentru tinedin comună (sală de sport, teren de fotbal cu gazon sintetic şi nocturnă, părculeţ de joacă pentru copii), extinderea, refacerea şi modernizarea iluminatului public, modernizarea unei părți din centrul comunei. Sunt doar o partedininvestiţiilepecare am reuşit să le finalizăm deja sau care se află în derulare”, spune Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Administraţia locală in tenţionează să modernizeze şi celelalte nouă străzi din comuna Bistra care au nevoie de astfel de lucrări.

Cu experienţa din cei peste 15 ani de când este primar, Traian Gligor știe că investițiile înseamnă dezvoltare, iar aceasta atrage după sine nu doar confortul localnicilor şi un nivel de trai mai bun, ci şi posibilitatea de face turism de o calitate superioară care ajută comuna să crească din punct de vedere economic.

Aptitudini

Postat pe

24 septembrie 2019