Comuna Almașu Mare: își continuă și în anul 2018 procesul de dezvoltare

Comuna Almașu Mare, situată într-o pitorească zonă montană, își continuă și în anul 2018 procesul de dezvoltare, iar investițiile în infrastructura culturală și educațională vin să completeze portofoliul vast de proiecte finalizate în anii anteriori.

Aron Zaharie

Fiind componentă a Grupului de Acțiune Locală Valea Ampoiului – Valea Mureșului, în anul 2018 s-a reușit atragerea unei finanțări europene pentru dotarea căminului cultural din reședința de comună, iar în anul viitor vor începe lucrările de restaurare a căminului cultural din localitatea Cib. De asemenea, a fost achiziționat un buldoexcavator, folosit pentru treburile curente ale comunei.

Pe partea educațională, a fost semnat contractul pentru reabilitarea școlii generale și a grădiniței din Almașu Mare, proiectul fiind finanțat prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală.

Cu privire la componenta rutieră, o mare parte a drumurilor comunale au fost reabilitate și modernizate în ultimii ani, dintre care am aminti drumurile de exploatare agricolă din Almașu Mare,  modernizarea DC 207 Plai – Cib pe 3,5 km, reabilitarea iluminatului public, etc, iar anul viitor va fi modernizată porțiunea de drum județean cuprinsă între localitatea Cheile Cibului și limita cu județul Hunedoara, prin finanțare venită de la Consiliul Județean Alba.

Dintre evenimentele organizate, un loc de cinste ocupă Nedeea Almășană, care se desfășoară anual de Înălțarea Domnului – Ziua Eroilor, sărbătoare valoroasă atât prin obiceiurile străvechi prezentate, cât și și prin faptul că reușește să adune, pentru o zi, fii satului plecați prin diferite părți ale României și ale Europei.

La Almașu Mare, faptele vorbesc. Spun aceste lucruri având în vedere realizările pe care le avem în comună în ultimii ani. Însă nu ne vom opri aici și vom încerca să folosim toate fondurile disponibile pentru a elimina disparitățile și a crea locuitorilor noștri confortul de trai atât de mult dorit.“ – Aron Zaharie, primarul comunei Almașu Mare

Aptitudini

, , ,

Postat pe

21 noiembrie 2018

1 Comentariu

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *