Comuna Bucerdea Grâoasă: cea mai bună investiție este investiția în copiii noștri

Aflat la al treilea mandat, primarul Ioan Aldea continuă procesul de modernizare al comunei Bucerdea Grânoasă, iar proiectelor realizate în anii precedenți, dintre care pot fi amintite reabilitarea și modernizarea căminului cultural, achiziția unui imobil pentru grădiniță, teren pentru școală, li se adaugă demararea altor proiecte importante în infrastructură educațională, medicală și pe partea de utilități.

Ioan Aldea

Pe component de utilități, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, s-au atras fonduri pentru extinderea rețelei și realizarea de racorduri la rețeaua de canalizare menajeră din comuna Bucerdea Grânoasă. Execuția lucrărilor a fost contractată și urmează ca în cel mai scurt timp să înceapă efectiv.

În momentul de față se execută lucrări pentru înființarea rețelei de apă uzată și stație de epurare în comună. Gradul de realizare este de 85%, urmând ca în primăvară se fie finalizate în totalitate.

În ceea ce privește infrastructura medicală, în momentul de față este în desfășurare licitația publică pentru construirea unui dispensar medical în comuna Bucerdea Grânoasă. Bugetul pentru aceste lucrări, a fost atras, printr-un proiect depus și câștigat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală.

Prin intermediul Grupului de Acțiune Locală ”Țara Secașelor Alba – Sibiu”, s-a depus un proiect pentru construcția unei capele mortuare în localitate. Momentan, acest proiect este în faza de semnare a contractului de execuție, urmând ca din primăvară să înceapă și lucrările.

Din bugetul propriu, în acest an au fost demarate lucrările pentru construcția unui teren sintetic multifuncțional, amplasat în cadrul Școlii Gimnaziale “Ioan Maiorescu”, de care pot benefica elevii, cât și locuitorii din comună după încheierea programului școlar. Pe lângă terenul sportiv, s-au demarat lucrări și pentru amenajarea gardului, a curții școlii și a locurilor de parcare. Toate aceste lucrări au fost finalizate în acest an.

La începutul mandatului, în 2016, împreună cu locuitorii comunei ne propuneam realizarea lucrărilor de canalizare și a unei stații de epurare, extinderea spațiului școlar, precum și amenajarea interioară a curții școlii. Multe dintre proiecte de atunci s-au transformat în lucruri palpabile, urmând ca în continuare să modernizăm etapizat a străzile rămase. Dorințele cetățenilor sunt și dorințele administrație, iar noi facem tot posibilul pentru a se transforma în realitate. – Ioan Aldea

Aptitudini

, , ,

Postat pe

7 decembrie 2018

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *