Comuna Cricău: își continuă procesul de dezvoltare indiferent de condiții

Chiar dacă la mijlocul anul 2018, natura dezlănțuită a provocat pagube semnificative în această parte a județului Alba, comuna Cricău își continuă procesul de dezvoltare, sub conducerea primarului Emil Lupșan și a viceprimarului Precup Florean, fiind atrase finanțări pentru infrastructura rutieră și educațională, abordându-se o importanță deosebită și activităților culturale sau sociale.

Emil Lupsan

În vederea oferirii unor condiții prielnice pentru procesul educațional elevilor din comună, Școala Gimnazială Cricău a fost reabilitată prin intermediul fondurilor naționale, fiind prima școală din județul Alba termoizolată cu vată minerală bazaltică. De asemenea, s-au executat și lucrări de împrejmuire a școlii cu gard.

Pe componenta de infrastructură, au inceput lucrarile de  modernizare pe toate  străzile din localitatea Cricău,  finantate din fondurilor guvernamentale si locale iar pe fonduri europene si locale se afla in procedura de licitatie  străzile din satul Craiva.

Pe viitor, se vor efectua și lucrări de reabilitare a DC 73 Cricău – Tibru, cât și de asfaltare a 2 km de drum în această localitate. De asemenea, se vor efectua și lucrări de reparații la stația de epurare din comună.

Pe lângă investițiile în infrastructură, anul 2018 este bogat și în evenimente culturale. Pentru a prezenta publicului obiceiurile specifice la prinderea Postului Paștelui, cum ar fi “Hodăițatul” și “Șezătoarea”, în data de 18 februarie a fost organizat evenimentul devenit tradițional privind intrarea în această perioadă religioasă din timpul anului.

De asemenea, pentru a serba cum se cuvine Anul Centenar, în luna octombrie au fost sărbătorite persoanele vârstnice din comună, în timp ce tinerii (elevii din localitate) vor planta 100 de brazi, împreună cu reprezentanții Primăriei Cricău.

Motorul procesului de relansare economică şi socială îl reprezintă decizia de investiție în comuna Cricău. Prin intermediul fiecărui proiect realizat, condițiile de viață ale locuitorilor se aliniază standardelor din țările europene. – Emil Lupșan.

Aptitudini

, , ,

Postat pe

14 noiembrie 2018

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *