Comuna Lopadea Nouă: proiectele implementate schimbă peisajul comunei

De când a devenit primar al Comunei Lopadea Nouă, Marian Indreiu a muncit permanent pentru a răsplăti încrederea concetățenilor săi și a rezolvat, treptat, multe dintre problemele comunității, fie că vorbim de introducerea apei în unele sate, asfaltarea drumurilor comunale și locale, construcția de școli noi în satele Lopadea Nouă, Beța, investiţii în căminele culturale și multe altele.

Marian Indreiu

Investițiile nu s-au oprit însă aici,  încercându-se continuu identificarea unor surse de finanțare pentru noi proiecte, iar în ultimul timp portofoliul de proiecte a fost dezvoltat cu proiecte finanțate din fonduri europene sau naționale.

Concret, a fost contractat, a fost depus spre finanțare și a câștigat finanțare un proiect privind introducerea canalizării menajere și construcția unei stații de epurare în satele Ciuguzel și Lopadea Nouă. Proiectul, finanțat prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală, se află la stadiul de licitație pentru desemnarea firmei care va executa lucrările. După desemnarea unui câștigător, vor începe lucrările propriu-zise.

Tot prin intermediul acestui program va fi modernizat și drumul Ciuguzel- Ocnișoara – Odverem. Și acest proiect se află la faza de licitație, execuția lucrărilor urmând a începe după desemnarea firmei câștigătoare.

Prin intermediul fondurilor europene, se reabilitează, modernizează și dotează căminul cultural din Lopadea Nouă, lucrările fiind executate în proporție de peste 80%, urmând a fi finalizate în cursul acestui an.

Ca membră a Grupului de Acțiune Locală „Pe Mureș și pe Târnave”, comuna beneficiază de finanțare europeană nerambursabilă pentru reabilitarea unor străzi interioare din satul Ciuguzel, urmând a fi executate lucrări de asfaltare, amenajarea trotuarelor, rigolelor și acceselor la proprietăți. Lucrările propriu zise vor începe în acest an.

Din fonduri de la bugetul local, în anul 2018 au fost executate reparații capitale la școala generală și la căminul cultural din satul Ciuguzel, iar în anul 2019 vor fi executate lucrări de modernizare și reparații capitale la căminul cultural din satul Băgău.

De asemenea, fondurile locale au fost folosite, alături de fondurile de la CTTA Alba, pentru introducerea apei potabile în satele Asinip, Beța și Odverem. În cadrul acestui proiect, urmează să fie realizate branșamentele la fiecare locuință individuală, costurile urmând a fi suportate de către fiecare familie în parte.

Întotdeauna am privit comuna ca pe o gospodărie unde trăiesc oameni harnici, de aceea am încercat să fiu permanent în mijlocul locuitorilor și să le ascult problemele, doar așa putând găsi împreună cele mai bune soluții pentru dezvoltarea comunității. – Marian Indreiu

Aptitudini

, , , ,

Postat pe

12 ianuarie 2019

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *