Comuna Mirăslău: proiecte pentru modernizare drumuri, școli și rețea de apă și canalizare

Începând cu anul 2008, comuna Mirăslău este într-o continuă dezvoltare, fiind realizate proiecte importante pentru comunitate, dintre care amintim cele privind rețeaua de apă și canalizare, stațiile de epurare, reabilitarea infrastructurii școlare și, nu în ultimul rând, reabilitarea și modernizarea drumurilor locale și comunale.

Liviu Gigel Alexandru

Anul 2018 a îmbogățit acest portofoliu de proiecte, în acest moment fiind în execuție sau în licitație proiecte cu finanțare europeană și națională.

Pe componenta de infrastructură rutieră, s-a obținut finanțare, prin intermediul finanțărilor naționale, pentru drumurile comunale 82 (Cicău) și 83 (Ormeniș), aceste lucrări fiind aproape finalizate. De asemenea, se va finanța modernizarea drumului comunal intre Lopadea Veche și Rachiș, proiectul făcând parte din eforturile de a stopa declinul şi a readuce la viață un sat în care la această oră mai locuiesc doar doi sau trei oameni.

investitii PNL

DC 82 – Cicau

Pe partea de utilități, va fi construită rețeaua de alimentare cu apă în localitățile Cicău și Ormeniș, sate care în ultimii ani s-au confruntat cu lipsa apei potabile. O altă investiție importantă este cea de înființare a rețelei de canalizare în localitățile Decea și Mirăslău, unde rețeaua de distribuție a apei potabile este rezolvată şi unde, conform acordurilor naţionale şi internaționale, trebuie construită rețeaua de colectare şi epurare a apelor uzate. Aceste lucrări vor fi finanțate tot prin intermediul fondurilor naționale.

investitii PNL

DC 82 – Ormenis

Prin intermediul finanțărilor provenite de la Uniunea Europeană, s-a finanțat modernizarea și dotarea căminul cultural din localitatea Decea și mansardarea primăriei.

Prin intermediul acestor proiecte, avem sentimentul că mai facem nişte paşi spre o comună europeană, în care condiţiile de viaţă ale cetăţenilor se aliniază standardelor din ţările occidentale. – Liviu Gigel Alexandru.

Aptitudini

, , ,

Postat pe

6 noiembrie 2018

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *