Comuna Unirea: investiții în infrastructura rutieră, rețele de apă uzată, bază sportivă în 2018

Anul 2018 a fost unul bogat pentru comuna Unirea, primarul Gheorghe Alba și echipa dânsului reușind obținerea unor finanțări importante pentru dezvoltarea unor proiecte de infrastructură, care vin în completarea celor executate și finalizate în anii precedenți.

Gheorghe Alba

Pe componenta de infrastructură rutieră, în momentul de față au loc lucrări de realizare a trotuarelor, rigolelor și accesul la proprietăți în Unirea II, finanțate de la bugetul local, cât și modernizarea unor străzi în localitatea Unirea I.

De asemenea, s-a obținut finanțare, prin intermediul fondurilor naționale, pentru modernizarea străzilor din localitățile Dumbrava și Măhăceni, lucrările efective urmând a începe anul viitor, iar prin intermediul fondurilor europene se finanțează modernizarea străzillor din localitatea Inoc, lucrările fiind deja începute.

Pe lângă acestea, în curând vor începe lucrările de realizare a trotuarelor și rigolelor la DN 1, iar modernizare Străzii Traian se află în licitație, lucrările efective urmând a fi realizate după desemnarea câștigătorului, cele două proiecte fiind finanțate de la bugetul local.

Pe partea de utilități, a început construirea rețelei de apă uzată în localitățile Măhăceni și Dumbrava, iar în satele Inoc și Dumbrava se dezvoltă rețeaua de canalizare menajeră, fiind aproape finalizată stația de epurare în comună, toate aceste lucrări fiind finanțate prin intermediul fondurilor naționale.

Prin intermediul fondurilor provenite de la bugetul local, se află în faza de proiectare proiectul de realizare a branșamentelor de canalizare în localitățile Ciugudul de Jos și Ciugudul de Sus, avându-se în vedere și introducerea gazului în Ciugdul de Jos, finanțările pentru aceste proiecte provenind de la bugetul local.

Din punct de vedere educațional și cultural, prin intermediul fondurilor destinate spațiului rural, provenite de la Uniunea Europeană, va fi înființată o grădiniță în comună (se așteaptă avizul ISU pentru a începe lucrările) și vor fi reabilitate căminele culturale din Ciugudu de Jos, Măhăceni și Dumbrava. De asemenea, se lucrează la baza sportivă din comună.

Unirea I – baza sportiva

Mi-am propus să creez condiţii pentru toti locuitorii comunei, indiferent de satul în care locuiesc. Chiar dacă finanțările nu se acordă atât de ușor, noi, toți cetăţenii din comuna Unirea, trebuie să fim mândri de ceea ce se intâmplă în localitatea noastră. – Gheorghe Alba

Aptitudini

, , ,

Postat pe

7 noiembrie 2018

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *