Comuna Roșia Montană: turismul devine o alternativă pentru dezvoltarea locală

Despre comuna Roșia Montană, probabil s-a vorbit cel mai mult, atât în România cât și la nivel internațional. Ca urmare a respingerii în Parlament a legii privind autorizarea proiectului minier, comunitatea s-a reprofilat foarte rapid, astăzi turismul fiind principala soluție de dezvoltare a zonei.

Eugen Furdui

Începând cu anul 2008, cetățenii au încredințat mandatul de primar domnului Eugen Furdui, care astăzi se află la cel de al treilea mandat. Pentru a susține inițiativele din zonă, atât pe partea de turism cât și pe partea de industrii creative, în anul 2018 a implementat mai multe proiecte pe partea de infrastructură rutieră și utilități.

Prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală, faza 1, s-a obținut finanțare pentru realizarea rețelei și a racordurilor la rețeaua de canalizare menajeră cât și pentru realizarea rețelei de apă. Momentan aceste lucrări se află în faza de execuție și vizează satele Ignățești, Iacobești, Gura Roșiei, Dăroaia și Cărpiniș.

Tot în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, dar de data aceasta în faza 2, s-a obținut finanțare pentru modernizarea a 10 km de drumuri comunale și locale, care vizează toate localitățile aparținătoare comunei Roșia Montană. Pentru acest proiect stadiul lucrărilor se află în faza de întocmire a Planului Urbanistic Zonal și demararea achiziției publice pentru desemnarea constructorului.

Pentru încă două proiecte depuse, se așteaptă rezultatul evaluării proiectelor. Cele două vizează modernizarea și extinderea iluminatului public și modernizarea a încă 10 km de drumuiri comunale și locale. Dacă va fi declarat și cel de a doilea proiect câștigător, în comună se vor asfalta 20 km de drumuri.

Ghidându-mă după principiul ”Faptele vorbesc”, am reușit, împreună cu echipa liberală de consilieri locali, formată din oameni buni și hotărâți, să dezvoltăm proiecte atât de necesare pentru comună, prin care să creștem confortul locuitorilor. Însă nu ne vom opri aici și vom încerca să folosim toate fondurile disponibile pentru a elimina disparitățile și a crea locuitorilor noștri confortul de trai atât de mult dorit. – Eugen Furdui

Aptitudini

, , ,

Postat pe

10 decembrie 2018

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *