Comuna Poșaga: zeci de kilometri de drumuri sătești și forestiere reabilitate în 2018

Primarul Ionel Bulgăr conduce comuna Poșaga din anul 2012. De atunci și până în prezent, a dus la bun sfârșit o serie de investiții în comună, printre care amintim redeschiderea școlii din Săgagea, reabilitarea căminului cultural din Poșaga de Jos, pietruirea și reabilitarea a zeci de kilometri de drumuri sătești și forestiere, dotarea Primăriei cu utilaje de intervenție în caz de calamități.

Ionel Bulgăr

Investițiile au continuat și în anul 2018, fiind în executare lucrări la patru proiecte, finanțate prin fonduri guvernamentale:
•    Modernizarea drumurilor interioare din satul Lunca Arieșului;
•    Realizarea rețelei de distribuție apă în localitatea Săgagea;
•    Asfaltarea drumurilor vicinale din Poșaga de Jos, pe o porțiune de 5.2 km.;
•    Modernizarea a 6,7 km. de drum comunal – Poșaga de Jos, Poșaga de Sus.

Tot prin fonduri naționale a fost realizat și un amenajament pastoral, o lucrare cu caracter complex care are ca scop reglementarea procesului de producție al pajiștilor permanente, după care se conduce întreaga activitate pastorală.

Prin intermediul fondurilor europene nerambursabile  provenite de la Programul Național de Dezvoltare Rurală, derulate prin Grupul de Acțiune Locală Munții Metaliferi, Trascău şi Muntele Mare, se află în proiectare proiectul pentru modernizarea drumului forestier spre localitatea Incești, lucrările efective urmând a începe anul viitor. Tot anul viitor se vor executa se va interveni și asupra Căminului Cultural, care va fi modernizat și dotat la standarde europene.

Prin fondurile de la bugetul local, se lucrează la construirea unui sediu administrativ în comună și se află în proiectare proiectul de construire a unei remize PSI pentru mașina de pompieri.

De asemenea, în momentul de față se realizează Planul Urbanistic General al comunei.

Întotdeauna am crezut că dacă există voință, orice problemă poate fi rezolvată. Chiar dacă viața la munte prezintă un specific aparte, prin aceste proiecte și cele viitoare încercăm să creăm cele mai bune condiții de trai, muncă și deplasare tuturor locuitorilor comunei Poșaga. – Ionel Bulgăr

Aptitudini

, , ,

Postat pe

11 decembrie 2018

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *