Săliștea: În 2018 s-au obținut fonduri pentru modernizarea drumurilor

administratie liberala

Portofoliul de proiecte al comunei Săliștea, condusă de primarul Emil Aurel Stănilă, este într-o continuă dezvoltare, în momentul de față fiind în executare sau în pregătire o serie de investiíi în infrastructura publică a comunei.

Aurel Stănilă

În acest sens, prin intermediul finanțărilor europene nerambursabile se execută lucrări de restaurare și consolidare a sediului primăriei. De asemenea, a fost achiziționat un tractor cu toate utilajele necesare, folosit la activitățile de întreținere a spațiilor publice.

Pe lângă proiectele deja contractate, administrația liberală, în momentul de față se pregătește documentația pentru următoarele obiective:

  • Realizarea unor spații de joacă pentru copii în Săliștea, Tărtăria și Săliștea-Deal;
  • Reabilitarea și modernizarea Bisericii de lemn din Săliștea, monument istoric de categorie A, lucrări necesare pentru introducerea în circuitul turistic;
  • Monument al eroilor satului Săliștea.

Prin intermediul fondurilor venite de la bugetul național, vor fi modernizate drumurile publice din intermediul comunei. În Saliștea vor fi modernizate străzile: Joseni, David Prodan, str. Mică, Drejman și Dea, iar în satul Tărtăria se vor moderniza: Str. Principală, Str. Vale, Str. Florilor, Roșia si Calea Pânzi, precum și toate străzile din Săliștea Deal. Prin fonduri de la bugetul local va fi extinsă alimentarea cu energie electrică și va fi modernizat și dotat Căminul Cultural.

Complementar, este în faza de proiectare proiectul de extindere a rețelei de apă-canalizare pe strada Deal (Săliștea), apă-canalizare pe strada Principală din Tărtăria (spre Calea Pânzi) și apă pe strada Roșia din Tărtăria.

De asemenea, odată cu modernizarea DJ704K – Vinerea– Săliștea, proiect care va fi realizat de către Consiliul Județean Alba, va fi scurtat la jumătate traseul între Săliștea și Cugir, permițând realizarea de economii importante pentru toți cei care fac naveta pe această rută, fie că vorbim de  cei care își au locul de muncă sau frecventează instituțiile de învățământ din orașul Cugir, cât și de agenții economici. În scurt timp va fi desemnată firma care va executa lucrările.

Încă de la începutul primului mandat de primar, în anul 2008, am considerat că bunăstarea locuitorilor comunei nu poate veni decât prin îmbunătățirea condițiilor de trai, fie că vorbim de infrastructura rutieră, utilități sau locuri de petrecere a timpului liber. Cu ajutorul colegilor din Primărie și cu sprijinul administrației județene, am reușit să dezvoltăm proiecte atât de utile pentru comunitate, făcând din Săliștea o comună atractivă pentru cetățeni și investitori, arătându-le acestora ca și mediul rural poate oferi confortul unui oraș.”- Emil Aurel Stănilă

Aptitudini

, , ,

Postat pe

2 noiembrie 2018

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *