Sohodol: un utilaj de deszăpezire pentru drumurile din comună

În ultimii ani, comuna Sohodol este într-o permanentă dezvoltare, primarul Sorin Constantin Corcheș și echipa dânsului reușind atragerea unor fonduri importante pentru investiții în infrastructură și utilități.

Sorin Constantin Corcheș

Prin fonduri europene nerambursabile, în momentul de față este în execuție proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere din comună. De asemenea, până la finalul anului va fi achiziționat un utilaj multifuncțional de deszăpezire, atât de necesar având în vedere cantitatea mare de zăpadă care cade în fiecare iarna în localitățile montane.

Prin intermediul programelor de finanțare naționale, a fost modernizat drumul dintre localitățile Sicoiești și Călea, iar proiectul privind modernizarea drumului comunal dintre Sicoiești și Luminești se află în faza de licitație, urmând ca lucrările să înceapă după desemnarea câștigătorului.

Pe o porțiune a DV 24 s-au realizat lucrări de captare a apei pluviale și asfaltare, iar pentru restul drumului se pregătește documentația pentru asfaltare/ modernizare. Aceleași lucrări sunt în pregătire și pe drumul care face legătura între localitățile Brădeana și Valea Verde.

Cu privire la utilități, în anul 2017 s-au efectuat lucrări de extindere a rețelei de apă în localitatea Lazuri, iar anul acesta rețeaua se extinde și în localitatea Burzonești, proiectul fiind realizat împreună cu Consiliul Județean Alba și Apa CTTA Alba.

Politica noastră are în mijloc cetățeanul și bunăstarea acestuia. Chiar dacă localitățile montane au un specific aparte privind conectivitatea, prin proiectele pe care le-am implementat și pe cele pe care le avem în pregătire, ne propunem ca infrastructura să fie adusă la standarde ridicate, pentru a elimina disparitățile și a crea locuitorilor noștri confortul necesar. – Sorin Constantin Corcheș

Aptitudini

Postat pe

3 noiembrie 2018

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *