Comuna Sâncel: în prim plan au fost investițiile în infrastructura rutieră, culturală și educațională

În anul 2016, Ilie Frățilă era ales pentru a patra oară primar al comunei Sâncel. Beneficiind de încrederea comunității, acesta a reușit, împreună cu consilierii locali ai PNL şi cu aparatul de specialitate al primarului, asigurarea finanțărilor proiectelor propuse, care au dus la dezvoltarea comunității.

Ilie Fratila

În ultimul an, a fost dezvoltat portofoliul de proiecte al comunei, în prim plan fiind investițiile în infrastructura rutieră, culturală și educațională.

Mai exact, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală, a fost implementat și finalizat proiectul de reabilitare a Școlii gimnaziale “Ian Ion Pop Reteganul” din localitatea reședință de comună, fiind executate lucrări de reabilitare a întregii clădiri, zugrăvit interior, izolare exterioară, cât și schimbarea sistemului de încălzire de tip henco cu sistem de cupru. De asemenea, a fost realizat un grup sanitar la grădinița din Iclod.

Tot prin intermediul acestui program a fost pregătită documentația pentru modernizarea străzilor din localitățile Iclod și Pănade, lucrările propriu-zise urmând a începe în primăvara acestui an.

Prin intermediul fondurilor europene, derulate prin Grupul de Acțiune Locală „Pe Mureș și pe Târnave”, a fost amenajat un teren de sport multifuncțional, de care vor beneficia atât elevii din comună, pentru activități școlare, cât și restul locuitorilor, pentru activități sportive și recreative.

Cu ajutorul fondurilor de la bugetul local, a fost realizat sistemul de încălzire la căminul cultural din Sâncel și se execută lucrări de schimbare a sistemului de iluminat public în comună (realizat în satul Sâncel, în implementare în celelalte localități). De asemenea, în primăvara acestui an vor începe lucrările de realizare a trotuarelor și de betonare a șanțurilor în localitatea Pănade.

De asemenea, au fost finanțate programele „Școala după școală” și „Grădinița cu program prelungit”, fiind amenajate locuri de joacă cu dotări specifice pentru grădiniță și școală.

 Politica mea s-a îndreptat întotdeauna spre cetățean. Cu aceste proiecte putem afirma că și și în mediul rural se poate avea confortul unei urbe.” – Ilie Frățilă

Aptitudini

Postat pe

11 ianuarie 2019

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *