Guvernul liberal începe marea asfaltare a Ţării Moţilor şi Transalpinei

În plină pandemie sanitară, guvernul liberal pregătește pasul ieșiri din starea de urgență, mizând pe investiții majore în infrastructură. Avem nevoie de drumuri bune pentru ca oamenii să poată ajunge la muncă, mărfurile să circule, iar turismul din zona montană să fie un motor de dezvoltare economică.

Acesta este motivul pentru care guvernul liberal demarează cea mai amplă operațiune de modernizare a drumurilor naționale. 100 de kilometri de drum național va fi acoperit de covor asfaltic pe DN 74, DN 75 și 32 de km pe Transalpina, din dreptul localității Şugag. Practic, pentru prima dată în ultimii 15 ani, principalele drumuri naționale intră în modernizare completă, nu într-o simplă peticire, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani.

Vreau să mulțumesc ministrului Transporturilor, domnul Lucian Bode, pentru că și-a respectat angajamentul asumat față de județul Alba. Am anunțat susținerea pentru angajarea răspunderii guvernului pe buget, în condițiile în care vom putea reabilita drumurile naționale care tranzitează Apusenii și Valea Sebeşului. Alții doar au vorbit despre aceste investiții, noi le facem. Fapte, nu povești! – Florin Roman, liderul deputaților PNL.

În mandatul guvernelor PSD, pentru aceste drumuri s-au alocat în total, în ultimii trei ani, suma de 21 milioane de lei. Guvernul liberal finanțează cu peste 50 de milioane reabilitarea acestor drumuri în doar câteva luni. Pentru că cifrele nu mint niciodată, anexez și datele oficiale comparative, pe care le poate consulta și un primar din Apuseni, care se laudă, ca de obicei, cu munca altora.

Modernizarea DN 74, DN 75 și a Transalpinei se face pentru că primarii liberali au convins guvernul liberal că localitățile lor merită din plin acest lucru.

În paralel, CJ Alba a anunțat o finanțare record pentru reabilitarea drumurilor județene, astfel încât strategia de dezvoltare a infrastructurii rutiere să fie un capitol integrat, generator de investiții și dezvoltare economică.

Drunuri judetene Alba

Citetește și drespre: 100 milioane lei vor susține economia județului în acest an. Investiții importante în infrastructură.

Detalii tehnice despre drumurile ce urnează a fi astaltate:

 

Aptitudini

Postat pe

23 aprilie 2020