Ion Dumitrel: Împreună suntem responsabili!

În mai bine de patru luni de la declanşarea pandemiei de coronavirus, prioritatea administraţiei judeţene a fost, fără doar şi poate, asigurarea şi menţinerea sănătăţii publice. În această perioadă am depus un efort continuu şi susţinut pentru a sprijini cele două unităţi medicale aflate în subordinea Consiliului Judeţean Alba – Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba şi Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud.

În judeţul Alba, testarea populaţiei s-a situat peste media naţională, iar acest lucru a fost posibil datorită achiziţionării a două linii de testare RT-PCR, de mare precizie. Se cuvine să aducem mulţumiri pentru că ne-au sprijinit în acest demers domnului Ioan Popa și companiei pe care o deține – TRANSAVIA, domnului deputat Florin Roman, precum şi tuturor celor care şi-au adus, într-un fel sau altul, contribuţia în lupta cu acest virus – administraţiile publice locale care gestionează spitalele sau instituţiile Ministerului de Interne.

Siguranţa cadrelor medicale a fost şi rămâne un factor cheie în gestionarea acestei crize şi, în acest sens, am asigurat necesarul de echipamente de protecţie atât din surse interne, cât şi din donaţiile provenite din provincia chineză Gansu, relaţiile de prietenie cu această regiune, cultivate cu grijă de-a lungul timpului, arătându-şi încă o dată roadele. Grija noastră s-a îndreptat, bineînţeles, şi asupra pacienţilor, iar dotarea cu aparatură performanţă indispensabilă în lupta cu coronavirusul a salvat vieţi omeneşti. De la începutul pandemiei şi până în prezent, la nivelul celor două unităţi medicale aflate în subordinea Consiliului Judeţean Alba au fost declaraţi vindecaţi peste 245 de pacienţi, statisticile arătând că, la începutul lunii iulie, rata vindecărilor în judeţul Alba trecea de 90%. Acest lucru a fost posibil, în mare măsură, graţie reacţiei prompte a administraţiei judeţene, care a asigurat condiţiile optime pentru îndeplinirea actului medical într-o situaţie ce impune reguli stricte şi îngrijiri speciale. Spre exemplu, la SJU Alba s-au făcut investiţii pentru achiziţionarea, printre altele, a 5 aparate de ventilație, 2 nebulizatoare şi 4 monitoare funcţii vitale. De altfel, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a remarcat, cu ocazia unei vizite făcute în luna iunie, că SJU Alba este un exemplu de bună comunicare între management, autoritate județeană şi autoritate locală, în folosul pacientului.

Dincolo de cifre, rămân remarcabile profesionalismul şi dăruirea cadrelor medicale, şi conduita corectă a locuitorilor judeţului, al căror sprijin a contribuit la menţinerea unui climat de siguranţă şi cărora le aducem mulţumiri şi îndemnul de a rămâne la fel de responsabili. Pentru că împreună suntem responsabili, pentru a rămâne împreună!

Ion Dumitrel – Președintele Consiliului Județean Alba

Aptitudini

Postat pe

29 iulie 2020

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *