Stadionul din Parcul „Avram Iancu” – Blaj va fi modernizat

Stadionul din Parcul „Avram Iancu” – Blaj va fi modernizat

Primăria Blaj a depus luni, 1 iulie 2019, la Compania Națională de Investiții (CNI), două proiecte ce vizează construirea unor baze sportive de tip 1 și de tip 2 pe raza localității.

Cel mai important dintre acestea are în vedere reabilitarea bazei sportive din Parcul „Avram Iancu”, în cadrul căreia se vor construi și amenaja, pe o suprafață totală de 13.200 mp: un teren sintetic de fotbal, dotat cu instalație de nocturnă, la dimensiunile omologate de UEFA și FRF (105m x 68m), un teren sintetic mic (20m x 40m), de asemenea echipat cu instalație de nocturnă, vestiare, tribune și locuri de parcare. Primăria Blaj va reabilita tribunele și pista de atletism de la stadionul din Parcul „Avram Iancu”, astfel încât acesta să poată găzdui competiții sportive de nivel național și internațional.

„Reabilitarea bazei sportive din Parcul Avram Iancu va face ca municipiul Blaj să beneficieze de un complex sportiv și recreativ de ultimă generație, în condițiile în care zona cuprinde Baza de agrement, cu trei bazine de înot, teren de tenis și teren sintetic de fotbal, dar și bazinul acoperit de înot, ce va fi inaugurat în acest an” – Gheorghe Valentin Rotar – Primarul Municipiului Blaj.

Baza sportivă de tip 2 va fi construită în zona Sălii de sport „Timotei Cipariu”, unde va fi amenajat, pe o suprafață de 1.500 mp, un teren sintetic (dimensiuni 20m x 40m), dotat cu instalație de nocturnă, vestiare și locuri de parcare. Și aici se are în vedere realizarea unui complex sportiv unitar, care să cuprindă sala de sport, cele două terenuri sintetice de fotbal și terenul de tenis de la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu”.

„În condițiile în care lucrările la Sala Polivalentă sunt în plină desfășurare, iar municipalitatea își propune și reabilitarea stadionului CIL, îmi doresc ca în câțiva ani Blajul să se poată mândri cu o infrastructură sportivă completă, care să creeze toate condițiile pentru viitorii sportivi și care, sper eu, să producă cât mai mulți campioni” – Gheorghe Valentin Rotar

Aptitudini

, , , ,

Postat pe

2 iulie 2019

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *