Iluminatul stradal din comuna Bistra se modernizează

Consilierii locali au aprobat modernizarea iluminatului public stradal din comuna Bistra. Lămpile vechi vor fi înlocuite cu aparate de iluminat cu LED. Noile lămpi vor crește eficiența sistemului de iluminat, vor reduce consumul de energie electrică și implicit costurile de întreținere și exploatare. Într-un cuvânt, vor fi mult mai performante.

Vor fi înlocuite peste 400 de aparate de iluminat stradal. Bistra are 22 de km de rețea de iluminat public și 8 puncte de alimentare și control pe întreg teritoriul comunei. Investiția totală se va ridica la suma de 426.000 lei fără TVA.

Serviciile de utilități publice sunt în responsabilitatea autorităților administrației publice locale. Vreau să reamintesc faptul că în 2018, a fost înființat Serviciul de Iluminat Public în comuna Bistra și regulamentul cadru aferent funcționării acestui serviciu. S-a  stabilit modul în care Consiliul Local al comunei Bistra organizează, conduce, coordonează și controlează funcționarea serviciului de iluminat public precum și modul de funcționare și exploatare a infrastructurii tehnico-edilitare aferente, în comună. Acest lucru a fost necesar pentru întreținerea și gospodărirea în bune condiții a întregii rețele de iluminat public. Mă bucur că am făcut lucrurile să funcționeze bine. Bistra va avea o rețea de iluminat stradal modernă, așa cum are orice comună europeană, afirmă primarul comunei Bistra, Traian Gligor.

Operatorul serviciului de iluminat public are obligația să crească eficiența sistemului de iluminat în scopul reducerii tarifelor, precum și să modernizeze continuu rețeaua. De asemenea, trebuie să verifice și să supravegheze funcționarea rețelelor electrice de joasă tensiune, a posturilor de transformare, cutiilor de distribuție și a corpurilor de iluminat.

Citește și: Investiții de peste 5 milioane de euro aflate în derulare, în comuna Bistra

Rețeaua de iluminat public din comuna Bistra se numără printre prioritățile edilului, care își propune  să o extindă și să o modernizeze pentru a atinge cele mai înalte standarde europene.

Aptitudini

, , , ,

Postat pe

1 iulie 2019

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *