Comuna Cetatea de Baltă: infrastructură și cultură pentru o dezvoltare sustenabilă

Până la alegerile din anul 2016, Constantin Comandaru a fost timp de 8 ani viceprimar în comuna Cetatea de Baltă, având o experienţă bogată în administraţia publică și aducându-şi contribuţia la numeroase proiecte implementate în comună în acea perioadă (investiţii în infrastructură, proiecte de mediu, proiecte sociale, proiecte de administraţie publică).

Constantin Comandaru

Începând cu anul 2016, a preluat frâiele în comuna Cetatea de Baltă, iar portofoliul de proiecte a fost dezvoltat, fiind demarate o serie de investiții în infrastructură.

Anul 2018 a adus finalizarea proiectului de modernizare a străzilor Mihai Eminescu, Avram Iancu, Câmpului, Plopilor, Gazului, Oituz, Dacilor, Târnavei (din localitatea Cetatea de Baltă), Strada de Jos (Sântămărie), strada Școlii (Tătârlaua).

Complementar, a fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea altor străzi din comună: străzile Horea, Ștefan cel Mare, Avram Iancu (partea care nu fusese modernizată în primul proiect), Tudor Vladimirescu, Viilor, Târnavei (partea care nu fusese modernizată în primul proiect) – din Cetatea de Baltă, alături de străzile locale din Crăciunelu de Sus, Sântămărie și Tătârlaua pe care nu s-au executat lucrări până în acest moment. Pe aceste străzi vor fi executate lucrări de asfaltare, rigolare și reabilitare acces la proprietăți, proiectul fiind finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Lucrurile efective vor începe după efectuarea licitației pentru desemnarea câștigătorului.

Pe partea culturală, prin intermediul fondurilor europene, derulate prin Grupul de Acțiune Locală „Pe Mureș și pe Târnave”, se modernizează căminul cultural, intervenindu-se asupra acoperișului, se montează geamuri termopane și se izolează exteriorul. De asemenea, se modernizează sala de nunți, grupurile sanitare și se tencuiește decorativ. Proiectul se află în faza de licitație pentru lucrări.

Prin intermediul fondurilor provenite de la bugetul local, a fost achiziționată o mașină de pompieri și a fost construită remiza. De asemenea, a fost modernizat târgul de animale și mărfuri din comună, iar în primăvara anului 2019 va fi montat sistemul de rigole pe străzile Horea, Poștei și Cetății din localitatea centru de comună.

Pe lângă acestea, tot prin fonduri locale va fi modernizat dispensarul și cabinetul stomatologic din comună.

În ultimii ani am reușit să facem lucruri frumoase şi necesare în comuna Cetatea de Baltă, iar oamenii apreciază acest fapt. Bazându-mă pe experiența acumulată în administrație, am reușit atragerea unor fonduri importante pentru comună, iar acest proces va continua și în anii următori, dorind să oferim locuitorilor cele mai bune condiții de trai. – Constantin Comandaru

Aptitudini

, , ,

Postat pe

4 decembrie 2018

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *