Comuna Crăciunelu de Jos: proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii vor spori gradul de confort al locuitorilor

În anul 2016, doamna Lenuța Bubur, unul dintre cei mai longevivi edili din județul Alba, a câștigat din nou alegerile locale, obținând cel de-al cincilea mandat, obținând mai mult de trei sferturi din voturile alegătorilor. Odată cu noul mandat au venit și noi provocări, transpuse în proiecte importante pentru dezvoltarea comunei Crăciunelu de Jos.

Lenuța Bubur

Unul din cele mai importante proiecte este construcția podului din beton armat peste râul Târnava, pod care îl va înlocui pe cel vechi construit din lemn. Podul va lega un număr de 35 de gospodării de corpul comunei și va ajuta la exploatarea a peste 600 de hectare de teren agricol, aflate dincolo de Târnavă. Proiectul este în execuție, fiind finanțat prin fonduri guvernamentale disponibile prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Tot prin intermediul PNDL au fost asfaltate străzile comunale, în aceste zile efectuându-se recepția lucrărilor pentru aceste proiect.

Ca membră a Grupului de Acțiune Locală Țara Secașelor, comuna a beneficiat de fonduri europene nerambursabile pentru achiziția unui tractor, dotat cu utilajele necesare pentru desfășurarea activităților comunale: remorcă, sărăriță, lamă de zăpadă, cositoare.

De asemenea, se construiește un teren sintetic, folosit atât pentru activitățile din cadrul școlii, cât și pentru alte activități sportive și recreative.

Prin fonduri provenite de la bugetul local, se va extinde rețeaua de gaz, contractul pentru execuția lucrărilor urmând a fi semnat în perioada următoare.

Se lucrează și pentru identificarea unor posibile surse de finanțare pentru proiectele viitoare ale comunei, unul dintre acestea propunând realizarea de rigole și podețe la Drumul Național 14B, care tranzitează localitatea.

Pe plan cultural, finalul anului 2018 vine cu două evenimente de serbare a Centenarului Marii Uniri. Pe 20 noiembrie a fost dezvelită o placă comemorativă de alamă cu numele reprezentanților din comună care au participat pe 1 Decembrie 1918, la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, în cadrul unei inițiative a Consiliului Județean Alba, prin care au fost dezvelite concomitent astfel de plăci în toate unitățile administrativ teritoriale din județ.

Ulterior, în data de 9 Decembrie, Primăria Crăciunelu de Jos va organiza un eveniment dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire, la care sunt invitați să participe toți locuitorii comunei. Întotdeauna am încercat să-mi respect deviza după care m-am ghidat în toți acești ani de când sunt în fruntea comunității, respectiv

Să nu spui niciodată că nu se poate!”, considerând pe toți locuitorii comunei ca pe o a doua familie a mea. M-am născut, am crescut şi am învăţat împreună cu aceștia. Sunt la fel de legată de tradiţiile şi obiceiurile localităţii, iar întrega mea activitate profesională mi-am desfăşurat-o doar aici” – Lenuța Bubur

Aptitudini

Postat pe

24 noiembrie 2018

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *