Comuna Ighiu: un an prielnic pentru dezvoltarea locală. Investiții în toate domeniile.

Administraţia liberală înseamnă dezvoltare, aceste cuvinte nu sunt doar o lozincă a Partidului Național Liberal, ci sunt fapte, transpuse în proiecte, în cazul de față de domnul Traian Rusu, primar al Comunei Ighiu din 2004. Administrația și locuitorii din comună au înțeles că stă în puterea lor să transforme acest loc într-un  spațiu în care să le fie drag să trăiască și să se dezvolte.

Chiar dacă la începutul verii, ploaia torențială a făcut mai multe pagube în localitățile Ighiu și Bucerdea Vinoasă, acest lucru nu a fost un factor demobilizator pentru buna dezvoltare a comunei.

Astfel, în anul 2018 s-a muncit intens, atât pentru finalizarea unor proiecte, cât și pentru pregătirea celor viitoare, care au fost supuse analizării, avizării şi aprobării în comisiile de specialitate ale Consiliului Local.

Localitatea Ighiu

Traian Rusu

În cadrul Programului Operațional Regional s-a depus un proiect ce vizează construirea unei creșe de copii, cu o capacitate de 100 de locuri, ce va avea ca rol îmbunătățirea capacităților sociale și relaționale prin activitățile ludice și educationale în care sunt angrenați cei mici. Proiectul se află momentan în procesul de evaluare.

Pentru a nu se mai întâmpla evenimente ca cele din această vară, deja s-au început lucrările de regularizare a albiei pe Valea Țelnei. Lucrările ce se efectuează consta în: îndiguiri, apărarea malurilor și protectia construcțiilor, terenurilor agricole și a altor bunuri materiale și apărarea construcțiilor de traverse.

În anul 2019, prin fonduri de la bugetul local se vor începe lucrările pentru modernizarea centrului localității.

Pe de altă parte, în anul 2017, Primăria Ighiu a reușit să achiziționeze hanul ”Sfântul Gheorghe”, unul dintre cele mai vechi conace boierești din județul Alba, iar anul acesta, după reparații, a reușit să deschidă piscina din incintă, reușind astfel să atragă bani către bugetul local.

Localitatea Șard

Prin Grupul de Acţiune Locală din Munţii Metaliferi, Trascău şi Muntele Mare s-au obținut fonduri pentru înființarea unei expoziții etnografice. Astfel, fosta casă parohială din localitate își va schimba destinația în muzeu etnografic. Lucrările vor începe din anul 2019.

Prin intermediul bugetului local se finanțează executarea lucrărilor de reparații capitale la școala gimnazială Șard, iar prin intermediul GAL-ului s-a obținut finanțare pentru construcția unui teren de sport sintetic multifuncțional. Pentru ambele investiții lucrările sunt în desfășurare.

Indiuguire albie Ighiu

Localitatea Bucerdea Vinoasă

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală se vor finaliza reabilitarea străzilor din localitate și va fi reabilitat DC 195 Bucerdea Vinoasă – Ighiu. Pentru această investiție s-a semnat contractul cu constructorul și cel mai probabil lucrările vor începe în primăvara anului 2019.

Localitatea Țelna

Prin Programul Operațional Infrastructură Mare, împreună cu societatea Apă CTTA, se va înființa rețeaua cu alimentare cu apă și extinderea rețelei de canalizare. Contractul cu constructorul este semnat, urmând ca să înceapă lucrările.

Prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală se va reabilita grădinița de copii. Investiția presupune modernizarea și extinderea acesteia. Contractul a fost semnat, urmează faza de licitații.

În cadrul Programului Operațional Regional s-a depus un proiect pentru lucrări de reparații capitale la școala gimnazială din localitate, astfel sistemul de învățământ va fi îmbunătățit substanțial atât pentru preșcolari cât și pentru școlari. Tot legat de această investiție, se va construi un teren de sport sintetic multifuncțional și amenajarea unui parc pentru copii.

Localitatea Ighiel

În urma muncii depuse de administrația liberală, și în această localitate s-a reușit atragerea de fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Astfel, se va înființa rețea de apă și se va extinde rețeaua de canalizare.

Pe lângă investițiile amintite mai sus, s-au asfaltat 7 km de străzi dispuse în localitățile aparținând comunei.

Împreună cu viceprimarul comunei, dl. Traian Nana, facem o echipă foarte bună, axându-ne, în principal, pe progresul comunității din care facem parte. De aceea, mi-am propus ca mod de abordare a problemelor cu care se confruntă comunitatea noastră, contactul nemijlocit cu cetățenii, pentru că numai în acest fel putem să ne coordonăm eforturile pentru bunăstarea comunei. În relația cu aparatul de specialitate am dezvoltat o legătură bazată pe profesionalism și încredere reciprocă. – Traian Rusu, primarul Comunei Ighiu

Aptitudini

, , ,

Postat pe

26 noiembrie 2018