Comuna Doștat: reabilitarea căminelor culturale, a infrastructurii rutiere și extinderea rețelei de apă sunt proiecte în desfășurare

În momentul în care a fost realeasă în funcția de primar al comunei Doștat, în anul 2016, doamna Emilia Cândea si-a asumat continuarea proiectelor începute, cât și obținerea unor finanțări europene și naționale pentru noi proiecte importante pentru comunitate, cum ar fi reabilitarea căminelor culturale, a infrastructurii rutiere și extinderea rețelei de apă.

Emilia Cândea

Cum nu au fost simple promisiuni, a fost extinsă rețeaua de apă în localitatea Doștat, prin intermediul fondurilor guvernamentale și realizate branșamentelor (prin fonduri locale), iar anul acesta a fost finalizat și  proiectul de realizare a branșamentelor în localitatea Boz, finanțate prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală.

Tot în cadrul acestui program, până la finalul anului vor fi semnate două contracte importante pentru comună, prin care va fi reabilitată și modernizată Școala cu clasele I-VIII din Doștat și va fi modernizat sistemul comunal de iluminat public, prin înlocuirea lămpilor cu un consum ridicat de energie electrică cu iluminat prin utilizarea unor lămpi cu eficiență energetică ridicată (LED).  În cadrul acestor două proiecte, urmează efectuarea licitațiilor, iar după desemnarea câștigătorilor, va începe execuția propriu zisă a lucrărilor.

Prin intermediul fondurilor europene, disponibile în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală, se va moderniza rețeaua de străzi din comună, urmând a se interveni pe toate drumurile comunale și străzile locale. Lucrările vor începe după desemnarea câștigătorului licitației pentru execuție. De asemenea, se efectuează în momentul de față lucrări de modernizare și dotare a căminului cultural din Doștat.

Tot prin intermediul fondurilor europene nerambursabile, derulate prin Grupul de Acțiune Locală „Țara Secașelor”, a fost achiziționat un buldoexcavator, care va fi folosit la activitățile de gospodărire a comunei.

Întrucât comuna nu se bazează doar pe fondurile europene sau naționale, prin intermediul fondurilor locale vor fi amenajate trotuarele din comună, lucrările urmând a fi începute la anul.

Toate acestea mă recomandă ca om și ca primar implicat în tot ce înseamnă viața comunei. Am alături consilierii locali PNL, oameni harnici și serioși, împreună cu care am reușit să schimbăm față acestei comune, să o aducem la un standard ridicat, putând afirma cu mândrie că suntem o comună europeană. 

Aptitudini

, , ,

Postat pe

13 decembrie 2018

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *