Comuna Întregalde: infrastructura locală în proces de modernizare

Echipa liberală de la Primăria Comunei Întregalde, condusă de primarul Teodor Florea și viceprimarul Adrian Elisei Florea, au dovedit că se poate face administrație eficientă și cu resurse bugetare limitate, iar dovadă stau realizările de până acum, dintre care pot fi amintite introducerea și extinderea iluminatului public în 7 sate ale comunei, construirea căminului cultural din Necrilești și reabilitarea bisericii din acest sat, dotarea căminului cultural și achiziționarea sistemului de supraveghere în satul reședință de comună, iar exemplele pot continua.

Teodor Florea

În anul 2018, administrația locală s-a îngrijit de întocmirea documentațiilor și derularea procedurilor de licitație pentru modernizarea drumului comunal Tecșești – Iliești pe o lungime de 8,2 km, astfel, la începutul acestei primăveri, când condițiile meteo vor permite, vor începe lucrările propriu-zise la acest proiect.

Fiind o comună aflată într-o zonă montană, activitatea principală a locuitorilor în acest moment este creșterea animalelor, însă, printr-un proiect implementat de Consiliul Județean Alba, va fi modernizată o porțiune de 6 km a drumului județean 107 K Galda de Jos – Mesentea – Benic – Întregalde, pe porțiunea cuprinsă între satele Roica și Ivăniș, proiectul fiind finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Prin realizarea acestui proiect, locuitorii comunei vor acea un accesa facil la conectivitatea acestei zone a Munților Apuseni cu coridoarele de transport europene şi naţionale și cu municipiul reședință de județ.  De asemenea, turismul se va dezvolta, putând fi descoperite mai ușor frumusețea locurilor, puritatea aerului, bunătatea și sufletul oamenilor, vatra spiritului romanesc din această zonă montană. Printre rezervațiile naturale care vor deveni accesibile turiștilor pot fi amintite Cheile Întregalde, Cheile Gălditei și Turcului,  Cheile Tecșeștilor, Piatra Cetii și Poienile cu narcise din Tecșești.

Încerc în fiecare zi să îmi pun experiența acumulată în administrație pentru a rezolva probleme locuitorilor. Un edil trebuie să fie în primul rând un primar pentru oameni, care să fie răsplătească încrederea cetățenilor. – Teodor Florea

Aptitudini

, , , ,

Postat pe

16 ianuarie 2019

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *