Comuna Ponor: se vor deschide marile șantiere

Comuna Ponor

Comuna Ponor este localizată într-o zonă pitorească a Munților Apuseni, cuprinzând o serie de atracții turistice, un loc de mare cinste ocupând peisajele naturale. În momentul de față, activitatea principală a locuitorilor este creșterea animalelor, în special a bovinelor, însă, odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumului județean care străbate comuna, turismul se va intensifica în această zonă.

Petruț Bujor

În anul 2016, la cârma unității administrativ teritoriale era ales Petruț Bujor, care, având sprijinul echipei liberale de la nivelul Consiliului Județean Alba, condusă de domnul președinte Ion Dumitrel și vicepreședinții Marius Hațegan și Dumitru Fulea, a început scrierea unor proiecte pentru dezvoltarea comunei.

Dintre acestea, primul proiect care a fost acceptat pentru finanțare propune pietruirea drumului comunal Geogel – Valea Bucurului. Investiția va fi finanțată prin intermediul prin intermediul fondurilor europene disponibile prin Grupul de Acțiune Locală „Munții Metaliferi, Trascău şi Muntele Mare”, iar lucrările propriu- zise vor începe în primăvara acestui an, când condițiile meteo vor fi permisibile.

Pentru reabilitarea și asfaltarea drumurile comunale 106 (Geogel) și 62 (După Deal), se vor depune două cereri de finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, în momentul deschiderii unei noi sesiuni de finanțare

Cea mai importantă investiție în zonă este însă modernizarea DJ 107 I: Aiud (DN1) – Aiudul de Sus – Rîmeţ – Brădeşti — Geogel — Măcăreşti – Bîrleşti Cătun — Cojocani — Valea Barnii — Bîrleşti — Mogoş – Valea Albă — Ciuculeşti — Bucium — Izbita — Coleşeni — Bucium Sat — DN 74 (Cerbu), proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, a cărui valoarea totală este de peste 44 milioane euro, beneficiar fiind Consiliul Județean Alba, iar parteneri în proiect unitățile administrativ teritoriale traversate. Durata pentru lucrările efective de modernizare este de 2 ani.

 

Citește și: Realizările primarilor PNL în județul Alba

 

Acest drum face practic legătura între drumul național DN 74, care duce în inima Țării Moților și DN1, respectiv Autostrada Sebeș-Turda, asigurând conectivitatea zonei Munților Apuseni cu coridoarele de transport europene şi naţionale.

Astfel, drumul va asigura dezvoltarea socio-economică a zonei din Munții Apuseni, legând Municipiul Aiud de orașul Abrud. De asemenea, va permite accesul mai facil al turiștilor în comuna Ponor, urmând a scoate practic din izolare și comunele pe care le va traversa.

Am candidat la primărie pentru a munci și a căuta o viață mai bună pentru cetățenii din Ponor. Cred că un primar trebuie să fie tot timpul în mijlocul oamenilor și să le asculte întotdeauna problemele, pentru că așa trebuie să fie răsplătită încrederea cetățenilor, iar împreună cu conducerea Consiliului Județean Alba, vom îndeplini toate obiectivele propuse. – Petruț Bujor, primar comuna Ponor

Aptitudini

, , , , ,

Postat pe

22 ianuarie 2019

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *