Comuna Scărișoara: proiecte pentru dezvoltarea locală

Comuna Scărişoara, condusă de primarul Cristian Costea, este cunoscută, în principal, pentru peisajul caracteristic satului risipit din Munții Apuseni, tipic acestor munți, răspândit pe zeci de kilometri pătrați, de cele mai multe ori, pe fețele însorite ale versanților. Satele turistice, care prin specificul lor, originalitatea și valoarea turistică, cultural-istorică, prin ambianța cadrului natural și bogăția resurselor sale, se constituie ca un produs turistic inedit pentru turismul național.

Cristian Costea

Cristian Costea

Comuna se află într-o continuă dezvoltare, iar în anul 2018 au fost realizate documentațiile pentru 6 proiecte finanțate prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală, aceste proiecte fiind în momentul de față în procesul de licitație:

  • Realizare grădiniță în satul sat Lăzești;
  • Realizare școală primară în satul Negești;
  • Realizare școală primară în satul Runc;
  • Realizare dispensar medical Scărişoara;
  • Realizare pod centru în comuna Scărişoara;
  • Stație de tratare a apei și aducțiune de apă pe 3,5 km în sat Scărișoara.

După finalizarea procesului de licitație, vor începe lucrările propriu-zise. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla la începutul primăverii.

Chiar dacă specificul zonei montane aduce ca activitatea principală pentru locuitorii noștri creșterea animalelor, la care se adaugă turismul, care ocupă un loc important în viața comunității, am încercat să găsim cele mai bune surse de finanțare pentru a dezvolta, în principal, procesul educațional, cât și pe cel sanitar, prin dispensarul medical, de care se pot folosi nu numai locuitorii comunei, ci și cei din împrejurimi. Prin aceste proiecte, dorim să creăm cele mai bune condiții de trai locuitorilor din Scărișoara, să devenim un exemplu de comună europeană. – Cristian Costea

Aptitudini

, , , ,

Postat pe

28 ianuarie 2019

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *