Deputat Florin Roman: PSDragnea taie pensiile

Deputat Florin Roman: PSDragnea taie pensiile

PSDragnea începe anul 2019 cu tăierea pensiilor romanilor, prin neindexarea, cu 9 %, conform legii, de la 1 ianuarie. Este al doilea an consecutiv, când pensiile nu mai cresc la începutul anului, prin indexarea cu salariul mediu brut pe economie și rata inflației, întrucât și in 2018, majorarea punctului de pensie a fost “înghețată” de PSDragnea pana la 1 iulie. Practic, este al doilea an când PSDragnea taie pensii și prezintă scăderile ca și creșteri. In fapt, conform legii, la 1 ianuarie, pensia fiecărui roman trebuia mărita cu 9 %. PSDragnea a “înghețat” din nou indexarea pana la 1 septembrie, când anunța triumfalist ca pensiile vor “creste” cu 15%.

Haideți sa ne uitam la o simulare simpla, pentru o pensie de 1000 de lei. Conform legii, nu ca pomana a PSDragnea, pensionarul ar fi trebuit sa  primească mai mult cu 9 %, adică 90 de lei. Fără nici o alta majorare, in cazul respectiv, înmulțind creșterea lunară de 90 lei cu 12 luni, pensionarul ar fi trebuit sa obțină 1080 de lei in plus. PSDragnea “ingheata” indexarea de la 1 ianuarie și spune: Nu-i bai, creștem pensiile cu 15 % de la 1 septembrie, înainte de alegerile prezidențiale. Având in vedere ca pensia nu se indexează la 1 ianuarie, valoarea ei rămâne 1000 lei, pana la 1 septembrie.  In octombrie, pensionarul primește încă 150 lei, înmulțit cu trei luni, adică un total de 450 lei. Dacă se aplica legea, pensionarul primea in plus 1080 lei, pe “creșterea” PSDragnea, care este de fapt scădere, el primește 450 lei. Adică un MINUS de 530 lei.

Paguba este însă mult mai mare: gazul este mai scump cu 24 %, curentul cu 36 %, prețul medicamentelor și al alimentelor de baza mai mare cu 20 %, prețul motorinei și benzinei cu 46 %, rate mai scumpe la bănci, ca sa nu mai vorbim de valoarea record, a celui mai slab leu din istorie. Sau mai pe întelesul tuturor pensionarilor, cu bani mai mulți (dar devalorizați) se cumpara mai puțin ca anul trecut.

Dacă vom face aceasta simulare la punctul de pensie, practic, pierderea pensionarului este la jumătate! PSDragnea a respins la adoptarea legii pensiilor amendamentul prin care PNL cerea respectarea legii, adică indexarea de la 1 ianuarie, și creșterea punctului de pensie, de la 1 ianuarie la 1 septembrie.

Mai indrazniti sa credeți in PSDragnea?

 

Florin Roman, Deputat PNL Alba

 

Aptitudini

Postat pe

25 ianuarie 2019

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *