Florin Roman: PSDragnea blochează proiectele europene ale autorităților locale

Anul trecut, prin așa-zisa “revoluție fiscală”, guvernul PSDragnea a furat circa 10 miliarde de lei din bugetele autorităților locale. Ceea ce a însemnat încetinirea sau chiar blocarea investițiilor publice locale, guvernamentale și europene, la nivel local: și aici vorbim de drumuri, lucrări de alimentare cu apă, canalizare, grădinițe, scoli, spitale etc.

Guvernul PSDragnea s-a angajat ca anul acesta să îndrepteze aceasta inechitate, dar cum ne-a obișnuit, acest guvern minte cum respiră. Practic, guvernul PSDragnea reinventează “baronii roșii locali”, iar în “pixul” președinților de Consilii județene se pune redistribuirea a circa 30-35 % din “firimiturile” lăsate la nivel local, adică aproximativ 40 % din ce se colectează la nivel local.

PNL nu susține aceste demersuri prin care PSDragnea dorește sa-și fidelizeze primarii proprii, prin alocarea netransparenta de fonduri, doar pentru ca Dragnea să-și țină aproape primarii. Măsurile bugetare ale PSDragnea vor bloca proiectele de dezvoltare, în special cele cu finanțare europeană, unde primăriile sunt obligate să asigure co-finanțarea din resurse proprii. Adică primarii harnici vor fi pedepsiți că atrag fonduri europene. Și, în final, vor fi pedepsiți oamenii, întrucât banii pentru București adunați din toată țara sunt mai mulți, de exemplu, cât pentru întreaga regiune a Moldovei.

PNL susține rămânerea în proporție de 100% a impozitului pe venit, inclusiv din pensii, rămânerea în proporție de 80% a veniturilor din redevențe de exploatare la suprafață și din subteran, mărirea la 60% a sumelor care se redistribuie la nivel județean, în baza unor criterii transparente și nu în baza deciziilor arborare ale “baronilor PSD”!

Florin Roman – Vicepreședinte PNL, deputat PNL Alba

Aptitudini

Postat pe

29 ianuarie 2019

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *