Comuna Vadu Moților: fructificăm la maxim toate oportunitățile de finanțare disponibile

Bazându-se pe experiența acumulată în anii în care s-a aflat în fruntea comunei, dar și pe sprijinul colegilor săi din Partidul Național Liberal, primarul Nicolae Lazea a reușit, în anul 2018, contractarea sau implementarea unor proiecte importante pentru comuna Vadu Moților.

Nicolae Lazea

Concret, au fost semnate trei contracte de finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, prin care se vor realiza următoarele obiective:

  • Construirea unei stații de tratare a apei și aducțiune de apă pe 3,5 km. în comuna Vadu Moților – proiectul va fi depus pe SEAP pentru licitație, după obținerea autorizației de la Compania de Drumuri Naționale.
  • Construire stație de tratare a apei și aducțiune de apă pe 5 km. în satul Dealul Frumos – proiectul se află în faza de licitație pe SEAP, lucrările efective urmând a începe după desemnarea câștigătorului.
  • Reabilitarea podului Necșești – contractul este semnat, lucrările vor începe în primăvară, pentru a se asigura cele ai bune condiții de desfășurare a acestora.

Complementar, în aceste zile s-a realizat recepția lucrărilor reabilitare a Drumului Comunal 94, în cadrul cărora a fost asfaltată o porțiune de 5 km de drum, cuprinzând satele Popeștii de Jos, Burzești, Vâltori, Popeștii de Sus și Lăzești.

Prin fonduri naționale, se va construi o sală de sport în comună și se va reabilita căminul cultural.

Comuna Vadu Moților este componentă a Grupului de Acțiune Locală Arieșul Mare, iar prin intermediul fondurilor europene nerambursabile, provenite de la Programul Național de Dezvoltare Rurală, se vor executa lucrări de reparații a clădiri primăriei și se va construi o capelă mortuară în comună. Proiectul pentru reabilitarea primăriei a fost depus recent spre finanțare, urmând a parcurge etapele de verificare ale programului.

De când am fost ales primar, am avut rezultate bune, dintre care aș aminti realizarea unui teren de sport cu gazon sintetic, intabularea pădurilor, pășunat împădurit și pășune în munții comunali, măsurarea și introducerea în domeniul public al tuturor drumurilor publice și modernizarea unor porțiuni a acestor drumuri, introducerea apei menajere, extinderea rețelei de iluminat public. Prin proiectele depuse în anul 2018, continuăm procesul de modernizare și dezvoltare al comunei, încercând să fructificăm la maxim toate oportunitățile de finanțare disponibile. – Nicolae Lazea

Aptitudini

Postat pe

18 noiembrie 2018

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *