Guvernul PSDragnea boicotează organizarea manifestărilor dedicate Centenarului în Alba Iulia

Guvernul PSDragnea boicotează organizarea manifestărilor  dedicate Centenarului în Alba Iulia

În anul Centenarului, liderii PSD și ALDE își bat joc de români și de administrațiile locale implicate în organizarea acestei mari sărbători a românilor – împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Florin Roman

Fără a înțelege însemnătatea acestui mare eveniment, Guvernul acționează strict politicianist și refuză cu bună știință să adopte Hotărârea de Guvern prin  care se prevede alocarea din Fondul de rezervă bugetară către bugetul municipiului Alba Iulia a sumelor necesare pentru finalizarea lucrărilor de investiții aflate în programul Centenar, respectiv a Ansamblului memorial al Marii Uniri 1918-2018.

În lipsa acestei hotărâri de guvern, administrația locală se va afla în imposibilitatea de a marca așa cum se cuvine acest eveniment de maximă importanță pentru România. Nenumăratele apeluri făcute de reprezentanții autorităților locale de a fi  adoptată în regim de urgență această hotărâre de guvern, dar și solicitarea mea de a merge în audiență la Prim-ministrul României au rămas fără răspuns!

Este de neînțeles dezinteresul total și lipsa de colaborare pe care o manifestă reprezentanții autorităților centrale acum pe ultima sută de metri și cu doar câteva zile înainte de Ziua națională a României, asta deși la fiecare ieșire publică ne dădeau asigurări că nu vor fi nicun fel de probleme legate de finanțare.

În realitate lucrurile stau cu totul altfel, pentru pesediști fiind mai important să sancționeze administrația liberală din Alba, decât să bugeteze, așa cum a promis, acțiunile culturale, evenimentele și spectacolele cuprinse în programul Zilei Naționale a României.

Somez, pe această cale, Guvernul Dăncilă să lase deoparte calculele politice meschine și să acționeze în interes național, astfel încât toți românii să se poată bucura de această mare sărbătoare a României!

Deputat PNL Florin Roman    

Aptitudini

Postat pe

23 noiembrie 2018

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *